23948sdkhjf

Vil ha mer penger etter fregatt-kollisjonen

I september i år skal Staten og eierne av tankskipet TS «Sola» møtes i Bergen tingrett. Staten vil kreve mer penger av eierne etter kollisjonen med KNM «Helge Ingstad».

Bakgrunnen for kravet er at Staten mener at oljetankerens kaptein hadde en del av skylda for at de fartøyene kolliderte natt til 8. november 2018. Det er Bergens Tidende (BT) som skriver dette.

Når saken kommer opp for Bergen tingrett i september, skal retten ta stilling til om TS «Sola» skal ta noe av ansvaret for det som gikk galt, og at det dermed også betale sin del.

Statens utgifter etter fregatthavariet er enorm. En ny fregatt av samme type vil koste mellom 11 og 13 milliarder kroner, men en reparasjon vil koste enda mer. Derfor har Forsvaret avvist å reparere fartøyet. Selve hevingen og planleggingen av dette kostet mer enn 765 millioner kroner.

Partene ble i fjor enige å opprette et såkalt avgrensningsfond for Sola TS på rundt 400 millioner kroner, som assurandøren til tankskipet, Britannia P & I, har stilt til disposisjon. Staten og det greske rederiet er uenige om hva fondet skal brukes til og hva slags andre krav som kan komme på toppen, viser et dokument fra Bergen tingrett som Bergens Tidende har fått innsyn i.

Det er satt av fire uker til saken i Bergen tingrett.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.098