23948sdkhjf

Flat utvikling i industriproduksjonen

Norsk industriproduksjon var tilnærmet uendret i perioden september-november 2019 sammenliknet med tremånedersperioden før, viser sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Les også: Produsentprisindeksen faller fortsatt

På månedsbasis, fra oktober til november, gikk produksjonen marginalt ned med 0,4 prosent.

Indeksnivået for industriproduksjonen var på 119,5 (2005=100) i perioden september-november 2019 mot 119,4 foregående tremånedersperiode, skriver SSB. Den langsiktige trenden viser at etter en jevn økning siden mai 2018, har industriproduksjonen flatet ut de siste månedene.

Det var bygging av skip og oljeplattformer som bidro mest i positiv retning, med en vekst på 3,9 prosent. Næringen fortsetter med det en nesten uavbrutt produksjonsvekst som har fortsatt siden starten av 2018.

På den motsatte siden dempet metallindustrien samt næringsgruppa gummi, plast og mineralsk industri den samlede produksjonsutviklingen, med en nedgang på henholdsvis 2,3 og 2,4 prosent. 

Utvinningstjenester hadde en klar økning på 4 prosent i perioden september-november 2019 sammenliknet med tremånedersperioden før. Veksten henger blant annet sammen med høyere investeringsaktivitet i den norske olje- og gassnæringen.  

 

Kilde: Statistisk sentralbyrå (SSB)

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.127