23948sdkhjf

Klipper jern ned i små biter

En to-akslet kvern kverner opp materialene og klipper samtidig jernet i små biter. Det medfører at man sparer mye på «direkte gjenvinning».

Dette skriver tungt.no.

I en pressemelding fra Returteknikk AS presenteres en alternativ måte å knuse armert betong på.

Den tradisjonelle måten ved å knuse betong i en kjeft, saks eller slagknuser er som ofte en relativ dyr og innviklet produksjon. Armert betong i en tradisjonell slagknuser/kjeftknuser kan skape mye komplikasjoner ved at jernet ikke blir klippet opp men kommer ut i full lengde.

Gjennom det som blir omtalt som en råsterk to-akslet kvern kan en kverne opp materialene og samtidig klipper jernet ned i små biter og videre skiller bort jernet fra den «rene» massen med en overbåndsmagnet slik at ikke jernet havner i sluttproduktet.

Løsningen sitter i maskinen Arjes Impaktor 250 er en tysk-produsert kombimaskin.

Den skal være både en miljø- og kostnadsbesparende løsning.

Maskinen kan kverne både asfalt, armert betong, trevirke og søppel direkte på arbeidsplassen. Og en slipper forskjellige maskiner for de forskjellige materialene som oppstår på byggeplassen, hevdes i pressemeldingen.

Kombimaskinen har en egenvekt på 13 tonn, og tar derfor en relativt liten plass på området og gunstige transportdimensjoner.

Kvernen kan enkelt flyttes gjennom en maskintralle eller direkte på krokbil.

Hele maskinen styres fra en enkel fjernkontroll som opereres fra gravemaskin eller hjullaster.

  

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078