23948sdkhjf

Sverdrup-feltet offisielt åpnet

Olje- og energiminister Sylvi Listhaug deltok tirsdag på den offisielle åpningen av Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen sammen med statsminister Erna Solberg.

— Jeg er utrolig stolt av å få være med på åpningen av Sverdrup-feltet. Dette er et felt som vil bidra med tusenvis av arbeidsplasser og 900 milliarder kroner til fellesskapet. Det tilsvarer 170.000 kroner per nordmann. Næringen har levert nok et prosjekt i stolteste norske industritradisjon, sier olje- og energiminister Sylvi Listhaug.

Les også: Oppdaget falske sveisesertifikater

Produksjonen fra Johan-Sverdrup-feltet startet allerede 5. oktober. Dette var over to måneder tidligere enn forventet, og flere titalls milliarder kroner under det budsjettet som ble lagt til grunn i Plan for utbygging og drift (PUD) i 2015.

— Sverdrup-feltet er en gigant som er bygget ut langt rimeligere enn forutsatt og satt i drift før planen. Det er imponerende. Feltet har ny teknologi, blant annet innen digitalisering, og vil produsere med svært lave utslipp. De er 0,7 kg per fat olje, mens gjennomsnittet internasjonalt er 18 kilo. Andre oljeproduserende land har mye å lære av vår produksjon og norsk teknologi, sier olje- og energiministeren.

FORETOK ÅPNING: Statsminister Erna Solberg åpnet Johan Sverdrup-feltet offisielt tirsdag. Johan Sverdrup-feltet ligger på Utsirahøyden i Nordsjøen og drives med kraft fra land. FOTO: ARVID SAMLAND/SMK

PUD for første byggetrinn av Sverdrup ble godkjent i 2015. Utbyggingen startet i en periode hvor norsk leverandørindustri hadde utfordringer på grunn av lavt aktivitetsnivå.  Prosjektet har betydd mye for å opprettholde aktivitet og arbeidsplasser i norske leverandørbedrifter. PUD for andre byggetrinn ble godkjent i mai 2019 og bidrar til ytterligere aktivitet i leverandørindustrien i årene framover.

 

 

Kilde: Pressemeldiing fra Regjeringen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141