23948sdkhjf

Skal designe fartøy for Antarktis-fiske

Marin Teknikk AS har fått en kontrakt med et utanlandsk fiskeriselskap for levering av design og engineering av en linebåt.

Det går fram av en pressemelding fra selskapet.

Fartøyet skal bli bygd med såkalt høy isklasse og skal i hovedsak drive fiske i Antarktis etter patagonisk tannfisk. Fartøyet vil ha en lengde på 60,50 meter, en bredde på 13 meter og innredning for 30 personer, går det fram av pressemeldingen.

Fiskefartøyet skal bygges ved det tyrkiske verftet Tersan Shipyard med byggenummer 1101, og blir det åttende fiskefartøyet med MT-design som blir bygd ved dette verftet. Planlagt levering for fartøyet er 1. september 2021.

Fartøyet skal utrustes med et moderne autolinesystem og fabrikk der det er satt fokus på logistikk og skånsom håndtering av fisken for best mulig kvalitet på produktet. Fabrikken vil ifølge pressemeldingen også være utstyrt med system for å ta vare på restråstoff av fisken. Skrogdesign og framdriftssystem er optimalisert for operasjoner i krevende isforhold, og for redusert utslipp av miljøfarlige avgasser.

Flere anerkjente leverandører fra Norge får nyte godt av kontrakten med forskjellig utstyrsleveranser til fartøyet.

– Det er veldig gledelig at et nytt utenlandsk fiskeriselskap kommer til Marin Teknikk for å designe sin fiskebåt. Kontrakten styrker Marin Teknikks posisjon i det krevende og ikke minst spennende marknedet innenfor design av fiskefartøy, heter det i meldingen avslutningsvis.

Kilde: Pressemelding fra Marin Teknikk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.538