23948sdkhjf

Lager sikteskiver til topps

Tunge sikteskiver i metall er det noe ser på flere og flere fjelltopper i Norge. De forteller det hvilke andre topper du ser.

Bakke Stålprodukter i Vågå er ett av selskapene som har laget noen av de sikteskivene du finner på det sentrale Østlandet. Daglig leder, Øystein Bakke, frakter de tunge sikteskivene av metall opp til toppene med akebrett.

NRK kan fortelle at det nå finnes 160 slike sikteskiver på fjelltopper over hele landet. Bare på 2000-tallet er det satt opp 116 slike skiver. Det er delte meninger om skikteskivene, fordi de er ikke bare en informasjonsenhet, men også et inngrep i naturen. Skivene inneholder som regel informasjon om topper som du kan se på toppen du selv står på. Hvilken topp er det du ser, hvor høy er den, og hvor langt unna ligger den. Det er ting man kan få svar på ved hjelpe av sikteskiver.

Øystein Bakke forteller til NRK at det er lettere å motivere folk til å komme seg til topps når man har slike skiver på toppene.

-Ikke minst for barn, sier Bakke, som selv bruker akebrett eller pulk for å få de tungene skivene til topps. En skive veier 80 kilo.

Les hele reportasjen på NRK her.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078