23948sdkhjf

Equinor øker sin eierandel i Scatec Solar

Equinor har kjøpt 6,500,000 aksjer i Scatec Solar, tilsvarende 5.2 prosent av aksjene og stemmerettighetene, for en samlet kjøpesum på 754 millioner kroner.

Les også: Oppdaget falske sveisesertifikater

Kjøpesummen per aksje er på 116 kroner sammenlignet med en sluttkurs per 19 desember på 110.5 kroner og emisjonen i Scatec Solar 24 september på 116 kroner.

Etter transaksjonen eier Equinor 18,965,400 aksjer i Scatec Solar, noe som tilsvarer 15.2 prosent av aksjene og stemmerettighetene.

– Gjennom dette kjøpet av ytterligere aksjer i Scatec Solar, styrker vi Equnors posisjon i den raskt voksende solenergisektoren. Siden vi kjøpte en andel på 10 prosent for et år siden, har vi fortsatt å samarbeide effektivt med ledelsen i Scatec Solar. Nå realiserer vi en mulighet til å øke eksponeringen i et selskap med sterke leveranser, sier Pål Eitrheim, konserndirektør for Nye energiløsninger i Equinor.

– Vår aksjebeholdning i Scatec Solar er en viktig langsiktig investering for Equinor, og understøtter vår strategi om å bygge en sterk posisjon innen fornybar energi for å sikre langsiktig verdiskaping for våre aksjonærer. Selskapet har en meget dyktig ledelse og en strategi som har vist resultater. Vi ser fram til å fortsette samarbeidet med selskapet, sier Eitrheim.

Les også: Vindparken Dogger Bank tildeler rekordstor turbinkontrakt som skaper nye lokale arbeidsplasser

Den globale solenergibransjen har vokst med om lag 50 prosent per år de siste 10 årene, og forventes å bli en viktig kilde til fornybar energi med fortsatt høy vekst, spesielt i fremvoksende markeder. På grunn av teknologisk effektivitet, innovasjon, stordriftsfordeler og mer profesjonelle verdikjeder, er solenergi i ferd med å bli en energikilde med lave kostnader.

I 2017 gikk Equinor, i samarbeid med Scatec Solar, inn i sitt første utviklingsprosjekt innen solenergi gjennom Apodi-prosjektet i Brasil. Dette ble etterfulgt av et annet felles prosjekt i juni 2018, Guanizul 2A i Argentina.

 

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094