23948sdkhjf

Equinor øker sin eierandel i Scatec Solar

Equinor har kjøpt 6,500,000 aksjer i Scatec Solar, tilsvarende 5.2 prosent av aksjene og stemmerettighetene, for en samlet kjøpesum på 754 millioner kroner.

Kjøpesummen per aksje er på 116 kroner sammenlignet med en sluttkurs per 19 desember på 110.5 kroner og emisjonen i Scatec Solar 24 september på 116 kroner.

Etter transaksjonen eier Equinor 18,965,400 aksjer i Scatec Solar, noe som tilsvarer 15.2 prosent av aksjene og stemmerettighetene.

– Gjennom dette kjøpet av ytterligere aksjer i Scatec Solar, styrker vi Equnors posisjon i den raskt voksende solenergisektoren. Siden vi kjøpte en andel på 10 prosent for et år siden, har vi fortsatt å samarbeide effektivt med ledelsen i Scatec Solar. Nå realiserer vi en mulighet til å øke eksponeringen i et selskap med sterke leveranser, sier Pål Eitrheim, konserndirektør for Nye energiløsninger i Equinor.

– Vår aksjebeholdning i Scatec Solar er en viktig langsiktig investering for Equinor, og understøtter vår strategi om å bygge en sterk posisjon innen fornybar energi for å sikre langsiktig verdiskaping for våre aksjonærer. Selskapet har en meget dyktig ledelse og en strategi som har vist resultater. Vi ser fram til å fortsette samarbeidet med selskapet, sier Eitrheim.

Den globale solenergibransjen har vokst med om lag 50 prosent per år de siste 10 årene, og forventes å bli en viktig kilde til fornybar energi med fortsatt høy vekst, spesielt i fremvoksende markeder. På grunn av teknologisk effektivitet, innovasjon, stordriftsfordeler og mer profesjonelle verdikjeder, er solenergi i ferd med å bli en energikilde med lave kostnader.

I 2017 gikk Equinor, i samarbeid med Scatec Solar, inn i sitt første utviklingsprosjekt innen solenergi gjennom Apodi-prosjektet i Brasil. Dette ble etterfulgt av et annet felles prosjekt i juni 2018, Guanizul 2A i Argentina.

 

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094