23948sdkhjf

To norske forsvarskontrakter for Kongsberg

Kongsberg Gruppen har signert to kontrakter med det norske forsvarets logistikk-organisasjon (NDLO).

Den første avtalen som Kongsberg Gruppen – via Kongsberg Defence & Aerospace – har signert, er en rammeavtale som følger opp teknisk support som Kongsberg-selskapet har ytt til det norske forsvaret.

Avtalen innebærer at Kongsberg vil støtte det norske forsvaret med vedlikehold og engineeringsservice på utstyr om bord på marinens fartøyer. Dette innbefatter alt fra rakettsystemer og våpenstasjoner til kommando- og kontrollnavigasjonssystemer. Avtalen er en videreføring og utvidelse av Kongsbergs tidligere avtale med forsvaret, og for de første årene vil ha verdien på avtalen være på 71 millioner kroner de første årene.

Den andre avtalen er signert mellom Kongsberg Aviation Maintenance Services og NDLO. Denne kontrakten ut på at Kongsberg-selskapet skal gi support til de norske NH-90 helikoptrene. Avtalen er i første omgang undertegnet for perioden 2020-2026, og det vil være mulig å foreta endringer i avtalen årlig. Den antatte verdien på avtalen er 400 millioner kroner, og disse vil bli distribuert i løpet av de første to årene, og kan bli reforhandlet etter dette.

Vedlikeholdet vil i hovedsak bli utført av hovedbasen i Bardufoss. Dette betyr at vedlikeholdet vil bli utført av eksisterende mannskap fra både Kongsberg og finske Patria. Sistnevnte har allerede en kontrakt om vedlikehold på de nevnte helikoptrene i Bardufoss i dag.

-Begge avtalene er et resultat av et langt samarbeid mellom det norske forsvaet og Kongsberg, og som gir grobunn for videre utvikling av ekspertisen på området, sier Eirik Lie, som er adm. dir. i Kongsberg Defence & Aerospace.

- Kongsberg vil gjennom avtalen på Bardufoss styrke sitt nærvær sammen med Patria i Indre Troms, sier Lie videre.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079