23948sdkhjf

- Vil gi Listhaug en sjanse

Sylvi Listhaug (FrP) overtar som olje- og energiminister, og overtar etter Kjell-Børge Freiberg.

Det meldte statsminister Erna Solberg (H) onsdag. Sylvi Listhaug kommer fra stillingen som eldre- og folkehelseminister, og tar nå over som olje- og energiminister. Samtidig kommer den gamle olje- og energiministeren Terje Søviknes inn i regjeringen igjen – denne gang som folkehelse- og eldreminister.

Ståle Kyllingstad, adm. dir. i oljeserviceselskapet IKM Gruppen, vil gi den nye olje- og energiministeren en sjanse. Til Dagens Næringsliv (DN) sier han at det er vanskelig å si hvordan bransjen nå vil bli med den nye ministeren.

- Jeg husker henne mest som landbruksminister. Da var hun tydelig i standpunktet. Jeg håper hun er reflektert over vår situasjon, vi har noen utfordringer på popularitet. Jeg vil gi henne en sjanse, sier han til avisa.  Han sier også at det var uventet at Listhaug ble valgt til minister for oljebransjen.

Bakgrunnen for utskiftingen skal være at FrP ønsker at begge deres nestledere sitter i regjeringen.

Sylvi Listhaug har tidligere både vært landbruksminister og justisminister. Sistnevnte stilling ble hun tvunget til å gå av som fordi hun postet et omstridt facebook-innlegg.

FrPs nestleder har vært en omstridt politiker i flere år, og har spesielt gjort seg bemerket på innvandringsfeltet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11