23948sdkhjf

PG Flow Solutions skal levere pumper til brønnbåt

En brønnbåt som skal bygges ved  Aas Mekaniske Verksted for Nova Sea Service får sine sjøvanns-sirkulajonspumper fra PG Flow Solutions.

Les også: TECO 2030 signerer intensjonsavtale for hydrogen-taubåter

Det skriver PG Flow solutions i en pressemelding.

PG Flow Solutions skal levere åtte av selskapets store sjøvanns-sirkulasjonspumper som sørger for kontinuerlig sjøvannssirkulasjon i båtens brønn.

Skroget blir bygget i utlandet og nybygget skal overleveres rederiet i september 2021.

Sirkulasjonspumpene er utviklet for å sikre best mulig fiskevelferd. I tillegg skal mannskapet om bord enkelt kunne vedlikeholde pumpene uten bistand fra en ekstern servicetekniker, noe som bidrar til å holde driftskostnadene nede.

Les også: Kongsberg-avtale skal sikre arbeidet mot global avskoging

- Alt vi utvikler av teknologi har fiskens ve og vel som høyeste prioritet. Både fordi det er etisk riktig tilnærming, men også fordi det gir økonomisk gevinst for brønnbåtoperatør og oppdrettsselskapene, uttaler Øyvind Berg, salgs- og markedssjef i PG Flow Solutions i pressemeldingen.

Pumpesystemene skal leveres til Aas Mekaniske Verksteds verft i Vestnes.

Den nye brønnbåten er nybygg nummer 206 fra Aas Mekaniske Verksted. Skipet skal bygges med diesel-elektrisk fremdrift og ESS-Batteri anlegg for hybrid drift, samt stor landstrømkapasitet.

Nybygget vil få en lengde på 76,96 meter, bredde på 17,80 meter og dybde i riss på 5,90 meter. Lasteromvolumet er på 3 000 kubikkmeter som gir en kapasitet 450 tonn med levende fisk.

PG Flow Solutions har ikke oppgitt verdien på avtalen.

 

Kilde: Pressemelding fra PG Flow Solutions

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.328