23948sdkhjf

Ny kontrakt til Hellesøy Verft

Hellsøy Verft har nylig signert en kontrakt med Oslo kommune for levering av ny driftsbåt på 20m x 9m til Bymiljøetaten. 

Les også: TECO 2030 signerer intensjonsavtale for hydrogen-taubåter

Nybygget får verftet sitt byggenummer 155. Verftet og mange underleverandører ser dermed fram til god aktivitet i 2020 og til overlevering innen februar 2021.

«Oppdragsgiver er er Oslo Kommune ved Bymiljøetaten, en stor, ny kunde og samarbeidspartner for verftet på Løfallstrand. Det er veldig bra at Hellesøy Verft, i sterk konkurranse med andre verft fra inn- og utland, vert vist tillit til å levere et funksjonelt, robust, og moderne nullutslippsfartøy med batteridrift til Bymiljøetaten", heter det i en pressemelding fra verftet.

Fartøyet blir isforsterket, og er designet og utviklet av Hellesøy Verft. Skroget blir bygd i Haugesund.

Systemleverandør for batterisystem og elektriske motorer, er Brunvoll Mar-El. To-propells-anlegget blir levert fra Helseth AS. Verftet kommer til å benytte Wärtsilä på Stord til dokumentasjon i samsvar med myndighetene sine regler. Passasjerantallet er for inntil 12 personer.

Båten skal ha mini-bysse / pantry og messe for åtte personer. Båten skal også ha WC, dusj og mulighet for tørk av arbeidstøy og dykkerutstyr. Den får fire enkle køyer, men er i hovedsak planlagt for dagskift med batterilading på natt. Arbeidsdekket har stor styrke for 40 tonns miljøbil/pumpebil/ og er tilrettelagt de mange arbeidsoppgavene Bymiljøetaten har for øyene i Oslofjorden.

Kilde: Pressemelding fra Hellesøy Verft

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109