23948sdkhjf

Leverte andre båten til Sølvtrans på kort tid

Aas Mek. Verksted leverte denne uka nybygg nr 200. Det var en en brønnbåt av typen AAS 2502 ST til rederiet Sølvtrans AS.

Dåpen fant sted i Ålesund den 14. desember med Mrs. Su Cox som gudmor. Etter levering går nybygget til Skottland, og inn på langsiktig kontrakt for Scottish Salmon og deres oppdretts anlegg i Skottland.

Dette er andre nybygget Aas Mek. Verksted leverer til Sølvtrans i løpet av ei uke, og den 30. båten verftet har bygget til rederiet, samt at det er verftets bygg nr. 200, så dette kan sies å være en jubileumsbåt både for rederi og verft. Det er derfor veldig passende at båten har fått navnet Ronjafisk, som også var navnet på den første båten verftet leverte til Sølvtrans i 1995.

Sølvtrans AS som mottar skipet er hjemmehørende i Ålesund, og er verdens største brønnbåtrederi og driver transport av levende fisk, hovedsakelig laks og ørret.

Selskapet har med dette nybygget 25 fartøy i drift. Dette inkluderer fartøyene i Chile hvor Sølvtrans er deleier. Alle fartøyene går i stor grad på lange kontrakter med oppdrettsselskaper i Norge, Skottland, Canada, Tasmania og Chile. Selskapet ble etablert i 1986 av konsernsjef Roger Halsebakk.

I en pressemelding skriver Aas Mek. Verksted at båten er søsterskip til verftets bygg nr. 199 som ble levert til samme rederi i juli i år. Dette er et design med lavt dypgående i forhold til lastekapasiteten, spesielt tilpasset operasjoner i Skottland og for transport av smolt og postsmolt med anløp av smoltanlegg og områder som kan være vanskelig tilgjengelig enkelte steder med for stort dypgående.

Nybygget er designet med rederiets sirkulasjonsprinsipp med sideveis sirkulasjon i lasterommene spesielt beregnet på lukket transport.

DØPT: Brønnbåten "Ronjafisk" ble døpt nylig. FOTO: AAS MEK. VERKSTED

Båten er arrangert for transport av smolt og slaktefisk i åpent og lukket system samt ferskvannsbehandling for avlusing og for å være servicefartøy for oppdrettsanlegg. Båten er også utstyrt med filter og UV system for vannrensing for smolt transport, avlusing og behandling av alt utslipp til sjø.

 Farrtøyet er arrangert med innredning for 12 personer i en og 2-mannslugarer med toalett og dusj og gode fasiliteter.

Ellers har skipet topp utstyrt messe og bysse, kaffebar ved arbeidsdekk, TV-stue, trimrom.

Styrehuset er arrangert med tre operatørposisjoner for manøvrering av båten, fjernstyringssystem for drift og overvåking av alle system, fjernstyring av all last og fiske håndtering. Båten er utstyrt med vakuumtoalettsystem og kloakkrensing i.henhold til strengeste krav.

Kilde: Pressemelding fra Aas Mek. Verksted

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11