23948sdkhjf

iFarm-utviklingen starter i januar

iFarm-prosjektet er tilpasset tilsagnet på fire utviklingstillatelser, og vil starte opp i Steigen i Nordland i januar med siktemål å sette første fisk ut i sjøen høsten 2020.

Les også: Lakse-sporing ved hjelp av blockchain

Dette skriver Cermaq i en pressemelding mandag.

Cermaqs strategi er å styrke kystnært oppdrett for å kunne utnytte våre naturgitte fortrinn til å produsere bærekraftig mat i sjøen.

«Fremtiden til norsk oppdrett er avhengig av at vi lykkes med å få til kombinasjonen bærekraftig og kostnadseffektiv produksjon. iFarm er en unik teknologi for individbasert oppdrett, og er dermed sentral i Cermaqs strategi for å styrke kystnært oppdrett», skriver selskapet i pressemeldingen.

iFarm er basert på bildegjenkjenning og identifisering av hver enkelt laks og individoppfølging av hver fisk, f.eks. kan en fisk med lus sorteres til side. Samtidig reduseres behovet for å håndtere fisken betydelig, og dermed styrkes fiskehelse og -velferd.

Les også: TMS skal bygge visningssenteret i Skutvik

Cermaq, BioSort og Fiskeridirektoratet har avklart hvordan prosjektet kan skaleres til fire utviklingskonsesjoner. Det betyr også at prosjektet ikke vil komme så langt frem mot kommersiell testing som opprinnelig planlagt.

Cermaq investerer 580 millioner kroner i iFarm. Etter planen skal første fisk settes ut høsten 2020, og da er det merder på lokaliteten i Martnesvik i Steigen som får installert første trinn i iFarm.

Utviklingen av iFarm er en mulighet for utstyrsleverandører å ta del i et spennende og høyteknologisk utviklingsprosjekt.

Kilde: Pressemelding fra Cermaq

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078