23948sdkhjf

Avviser salgsrykter

Lokalavisen hevder det går rykter om at Ulstein Verft skal selges. Men det avviser konsernsjefen.

Det er Dagens Næringsliv (DN) som har snappet opp artikkelen i lokalavisa Vikebladet Vestposten, om at det går rykter i lokalmiljøet om at Ulstein-verftet skal klargjøres for salg. Det skjer etter flere svært tøffe økonomiske år for hjørnesteinsbedriften i Ulsteinsvik. DN skriver at selskapet siden 2015 har gått med 1,34 milliarder i underskudd.

Nå kommer konsernsjef Gunvor Ulstein ut og avviser ryktene i lokalsamfunnet.

– Nei, vi skal ikke selge Ulstein Verft. Det skal fremdeles bygges skip her på Osneset. Det er vi som er eiere og det er vi som skal ta oss gjennom dette. Sammen med våre kompetente og engasjerte medarbeidere som har stått på og hatt tro på arbeidsplassen sin gjennom disse vanskelige årene, skal vi klare dette, sier Ulstein til lokalavisa.

Oljeoprisfallet rammet mange verft langs norskekysten, og ved Ulstein har man omstilt seg fra primært å lage skip for offshore-bransjen til nå å ha fokus på cruiseskip-segmentet.

AVVISER: Konsernsjef i Ulstein Gruppen, Gunvor Ulstein, avviser ryktene om at Ulstein Verft skal selges. ARKIVFOTO: METALSUPPLY.NO

En annen hjørnesteinsbedrift i Ulsteinsvik, Kleven Verft, har også slitt økonomisk. Hurtigruten gikk som eier for noen år siden, men nå er det bekreftet at verftet er lagt ut for salg. Det var ikke lenge siden at meldingen om at 100 ansatte mistet jobben ved Kleven Verft.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093