23948sdkhjf

Saltvann årsak til ferjeeksplosjon

Batteriprodusenten har funnet årsaken til eksplosjonen og brannen om bord på MF «Ytterøyningen». Det var saltvannet fra sprinkeleanlsegget som var årsaken.

Det slår batteriprodusenten Corvus fast i en foreløpig rapport, som NRK refererer til.

Les også: Fire nye batteripakker for Corvus

MF «Ytterøyningen tok fyr i Kvinnherad 10. oktober og ble bragt til kai der de 15 personene om bord ble evakuerte. Tidlig morgenen etter eksploderte flere gasser om bord i ferja.

Den foreløpige konklusjonen fra Corvus er at vannkjølingssystemet i batteripakka fikk lekksje, og at lekkasjen førte til kortslutning i batteriene om bord slik at disse begynte å brenne.

NRK skriver at funnet blir støttet av Sjøfartsdirektoratet. Det skal ha vært en vridd pakning som førte til vannlekkasjen. Det er imidlertid ikke kjent hvorfor denne ble vridd.

Batteripakken var ikke koplet til. Derfor gikk alarmen senere.

Den virkelig store eksplosjonen fant sted morgenen etter. Den var så kraftig at det ristet på kaia og minst ett lys på brannbilen ble knust. Heldigvis var ferja tom da eksplosjonen fant sted. Undersøkelsene har resultert i at eksplosjonen etter all sannsynlighet skyldes sprinkelsystemet med saltvann, og disse var installert for å øke brannsikkerheten.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.078