23948sdkhjf

To store kontrakter på Ærfugl-feltet

Både Aker Solutions og Subsea 7 melder torsdag at de har fått nye kontrakter i andre fase av Ærfugl-prosjektet, som Aker BP styrer utbyggingen av.

Begge de to oljeserviceseleverandørene er med i Aker BPs subsea-allianse, så sånn sett er det ikke så rart at de tildeles de to kontraktene.

Aker Solutions skriver i sin melding at de har fått kontrakt på å levere subsea produksjonssystem, brønnhoder, vertikale juletrær, strukturer, kontrollsystem, kabler og tilkoplingsmodul. Leveransene har en verdi på om lag 700 millioner kroner med leveranse i 2020. Ordren vil imidlertid bli bokført i ordreboka i fjerde kvartal.

– Et tett samarbeid mellom partene er instrumentelt for å gjøre både første og andre fase av Ærfugl til en suksess. Våre leveranser til Ærfugl fremhever kraften i «Intelligent Subsea», ettersom vi bruker vår kunnskap innen integrert feltdesign for å akselerere feltutviklingen og maksimere ytelsene, sier Egil Bøyum, direktør for nye feltutbygginger (Greenfield projects) i Aker Solutions i en melding.

Subsea 7 har fått en betydelig EPCI-kontrakt, som går ut på ingeniør- og leveransekontrakt. De skal levere sin såkalte EHTF-teknologi fra subsea-lokaliteten til Skarv-infrastrukturen. Denne befinner seg om lag 13,5 km unna Ærfugl. En «betydelig» kontrakt for Subsea 7 ligger på mellom mellom 455 millioner og 1,4 milliarder kroner, og leveransen skal finne sted 2020 og 2021.

Aker BP planlegger å investere totalt åtte milliarder kroner i Ærfugl-utbyggingen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109