23948sdkhjf

USA vedtok sanksjoner mot russiske gassrørledninger

Kværner kan bli rammet når USA nå har vedtatt sanksjoner mot alle selskap som er involvert i byggingen av de russiske gassrørledningene Nord Stream 2 og Turkstream.

Det er Representantenes Hus i den amerikanske Kongressen som har vedtatt sanksjonene, skriver NTB torsdag. De to gassrørledningsprosjektene er godt i gang allerede, og en av de som bidrar i jobben med å legge dem, er norske Kværner. Det er imidlertid uvisst om og hvor mye det norske selskapet vil bli berørt av sanksjonene. Amerikanerne ønsker imidlertid å ramme de selskapene som bidrar i gassrørledningsprosjektene for å hindre dem i å bli lagt.

Nord Stream2 legges i Østersjøen, og skal sikre frakt av gass fra Russland til Tyskland. Turstream passerer Svartehavet til Tyrkia og skal videreføres senere til Serbia.

Representantenes hus i Kongressen har vedtatt sanksjoner mot alle som bidrar i bygging av de russiske gassrørledningene Nord Stream 2 og Turkstream.

NTB skriver at det i forbindelse med behandlingen av forsvarsbudsjettet for 2020, som er på drøyt på 6.700 milliarder kroner, at politikerne i Representantenes Hus i Kongressen vedtok sanksjonene. De har besluttet å innføre sanksjonene mot selskap og enkeltpersoner som er involvert i byggingen av de to gassørledningene. Disse rørledningene skal angivelig svekke USAs bånd til Europa, ifølge amerikanerne selv.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078