23948sdkhjf

Tror på dobling av landbasert oppdrett

Konsulentselskapet EY tror landbasert oppdrett kan dobles fram mot 2021.

Det går fram EYs årlige rapport om norske oppdrettsnæring. Det mest spennende denne gang er hvordan selskapet tror at oppdrettsnæringen på land vil utvikle seg i 2020 og 2021. Konsulentselskapet tror nemlig at landbasert oppdrett kan doble seg i perioden.

Rapporten legges fram tirsdag. I rapporten går det fram at man forventer at den «den samlede kapasiteten» kan dobles til 202.900 tonn årlig globalt.

Tirsdag lanserer konsulentselskapet EY sin årlige rapport om oppdrettsnæringen, der de blant annet presenterer tall for utviklingen i landbasert oppdrett. EY antar videre at den årlige kapasiteten etter 2022 vil være på mer enn 970.000 tonn årlig, mens man i tilsvarende rapport for et år siden mente kapasiteten ville være på 350.00.

- Det har aldri blitt investert så mye i landbasert oppdrett som nå. Det sier partner i EY, Eirik Moe til Sysla.

Tallene som EY presenterer er usikre, men Moe er ganske sikker på at ny teknologi vil føre til økt produksjon i årene som kommer.

Mye av økningen vil finne sted i Norge, men aller størst økning i landbasert oppdrett vil man se i utlandet, tror EY. I rapporten går det fram at av økningen på 622.700 tonn er kun 64.300 tonn i Norge og Danmark.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.453