23948sdkhjf

Fiskebåt fikk hjelp av helikopterrotorer

En fiskebåt sendte ut mayday fordi de hadde fått sin egen not i propellen, og drev mot et skjær i Finnmark. Helikopterets rotorer ble redningen for fiskeskøyta.

VIDEO: Redningsselskapet

Det var søndag formiddag fiskebåten med seks mann om bord sendte ut mayday-melding ved Sørøya i Finnmark. Meldingen gikk ut på at de hadde fått sin egen not i propellen, og at båten drev rundt i det rufsete været. En stund var det var fare for at båten skulle drive på et skjær.

Men et redningshelikopter fra Hovedredningssentralen ble redningen. Vinden fra helikopterets rotorer sørget nemlig for at båten fikk en annen retning. Fartøyet hadde som følge av uhellet med noten mistet både framdrift og manøvrering.

Også Redningsselskapets båt «Odin» var på stedet for å bistå i redningsarbeidet.

Fiskebåten hadde kastet anker, men på grunn av den grove sjøen tok en god stund før ankeret festnet seg på bunnen, og det var i denne perioden at det var fare for at båten skulle gå på et skjær.

Redningslederen sier til NRK, som omtaler saken, at helikopteret klarte å skyve båten i riktig retning ved hjelp av vinden fra rotoren. Han har aldri hørt om noe liknende tidligere.

Redningsskøyta «Odin» sørget for at fiskebåten ble tauet inn til land. Ingen av de seks om bord ble skadet under operasjonen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.265