23948sdkhjf

Savnet oppdrettsansatt er "antatt omkommet"

Mannen, som sist fredag falt på havet fra en arbeidsbåt drevet av oppdrettsselskapet Lovundlaks, er fortsatt ikke funnet. – Utrolig tungt å ha mistet en av våre ansatte på denne måten, skriver selskapet på sin Facebook-side.

Det var fredag for snart ei uke siden at båten den savnede og en kollega plutselig kom ut for uvær på havet i Lurøy. En ble berget, den andre er fortsatt ikke funnet – etter en lang og storstilt leteaksjon.

– Det å forholde seg til disse følelsesmessige ytterpunktene er brutalt. Det er tøffe dager på Lovundlaks, skriver selskapet på sin Facebook-side.

De to ansatte var om bord i en 28 fot stor arbeidsbåt da den kantret. Den ene ble plukket opp av redningshelikopteret, den andre forsvant i havet og er altså fortsatt ikke funnet.

Lovundlaks skriver videre på sin Facebook-side at de på den ene siden er utrolig glade for at én av deres kollegaer kom fra kantringen med livet i behold.

«På den andre siden er det så uendelig tungt å måtte konstatere at én av oss har kommet bort på havet. Det å forholde seg til disse følelsesmessige ytterpunktene er brutalt, ikke bare for oss, men særlig for de to familiene som er involvert», skriver selskapet.

Politiet har siden søndag endret status på den savnede 32-åringen til «antatt omkommet».

Politiet opplyser til NRK at søkearbeidet ennå ikke er helt avsluttet. Man vil forsøke å få en undervannsbåt til å saumfare havbunnen i området for å se om det er mulig å finne den savnede. Samtidig etterforsker politiet hendelsen som en arbeidsulykke, noe som innebærer at de blant annet gjør kriminaltekniske undersøkelser av båten.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125