23948sdkhjf

Mistet beinet – vant i retten

En oljearbeider, som måtte amputere foten etter en motorsykkelulykke, har fått medhold i retten etter at han selv mente at han nærmest ble sagt opp etter ulykken.

Det var ifølge Sysla.no i 2014 at boresjefen var involvert i en motorsykkelulykke som medførte at han måtte amputere beinet over kneet. Først ble han sykemeldt, og deretter gikk han over i ulønnet permisjon i juni 2016.

Les også: Ble frikjent for skattesvik

Oljearbeideren fikk så en tilpasset protese og etter opptrening konkluderte en offshorelege ifølge Sysla at boresjefen var «helsemessig skikket for arbeid offshore». Dette ble imidlertid ikke akseptert av Saipem, som gjorde en egen vurdering av mannens helsetilstand. Oljeselskapet mente videre at protesen kunne utgjøre en sikkerhetsrisiko.

Tiden gikk, og mannen fikk ikke jobbe i selskapet, og gikk permittert uten lønn. Sammen med fagforeningen ble han enig om å stevne sak mot Saipem fordi han mente at han i realiteten var sagt opp.

Nå har han fått medhold i retten, skriver Sysla.

Tingretten i Stavanger avsa tidligere denne uka en dom, der Saipem blir dømt til å betale boresjefen 1,1 millioner kroner i erstatning for tapt inntekt. I tillegg er han tilkjent 50.000 kroner i oppreisning og 390.000 kroner i saksomkostninger. Det innebærer at retten mener at mannens oppsigelse må kjennes ugyldig.

Saipem ønsker overfor Sysla ikke å kommentere saken ytterligere, og har ikke bestemt seg for om de skal anke dommen eller ikke.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.095