23948sdkhjf

Fiskere i konflikt med havvind

- Det har vært stor motstand mot å etablere vindkraft på land, men det er også utfordringer med å flytte turbinene til havet. Dette ønsker vi å få belyst.

Les også: Vard skal bygge nytt havvind servicefartøy

Det sier informasjonsleder i Fiskebåt, Odd Kristian Dahle. Fiskebåt Sør har årsmøte i Bergen tirsdag 3. desember, og der står havvind i fokus.

Flere av de planlagt vindkraftverkene kommer nemlig i konflikt med fiskeriinteresser. 

- Vi er ikke mot havbassert vindkraft, men ønsker å være med i dialogen før det legges til rette for nye vindkraftanlegg i havet. Flere steder kommer anleggene i konflikt med viktige gyte- og fiskeområder. Det bør vi prøve å unngå, sier Dahle.

Til årsmøtet kommer både forskere fra Havforskningsinstituttet, forvaltningen gjennom Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), representant fra Equinor og stortingspolitikere. Det blir også avholdt en paneldebatt om temaet.

I tillegg til vindkraft blir det også debatt om regjeringens forslag til nytt kvotesystem som nå er til behandling i Næringskomiteen på Stortinget.

I sommer la regjeringen fram sitt forslag til det som skal være et nytt og enklere kvotesystem for fiskeflåten. Behandlingen i Stortinget er nå i gang, og er ventet å avsluttes rundt påsketider.

Fiskebåt Sør er en regionforening i Fiskebåt – havfiskeflåtens organisasjon, som er en interesseorganisasjon for den havgående norske fiskeflåten.

Kilde: Pressemelding fra Fiskebåt

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.094