23948sdkhjf

Bagasjetyveri fra nytt Hurtigruteskip

”Roald Amundsen” er Hurtigrutens nye prestisjefylte ekspedisjonscruiseskip. Før skipet skulle fra Chile til Antarktis ble 200 kofferter stjålet fra fartøyet.

Ingen av passasjerene skal ifølge NRK være involvert i tyveriet. Det skal ha vært ei gruppe ranere som stjal 200 kofferter tilhørende passasjerene på Hurtigrutens nye flaggskip – «Roald Amundsen» - som er bygget delvis ved norsk verft.

Det var natt til torsdag at det frekke tyveriet fant sted. Skipet lå til kai i den chilenske byen Punt Arenas, før det skulle seile til Antarktis. Nå viser det seg at 15 av passasjerene har valgt å avbryte reisen som følge av tyveriet av 200 kofferter.

– Sjåførene som frakter bagasje for Hurtigruten ble utsatt for et ran og lastebilen de benytter ble stjålet. Bilen ble senere funnet uten de drøye 200 koffertene og bagene som var om bord, sier kommunikasjonsrådgiver Hanne Taalesen i Hurtigruten til NRK.

Det lokale transportfirmaet har Hurtigruten benyttet i flere år, og det har aldri opplevd noe liknende tidligere.

Tyveriet finner sted i en tid med store uroligheter i Chile. Flere steder i landet, ikke minst i hovedstaden Santiago, har det vært store demonstrasjoner. Det er uvisst om tyveriet kan ses i forbindelse med dette.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094