23948sdkhjf

To store milliardtap

Først kom DOFs store minusresultat på 2,1 milliarder kroner. Så senere på torsdag kom Solstad Offshore med et milliardtap.

Solstad Offshore er Norges største offshore-rederi, og tallene for tredje kvartal, som ble lagt fram torsdag ettermiddag var ikke bare oppløftende lesning. Underskuddet før skatt ble på 998 millioner. Det er dog en liten forbedring fra samme kvartal i 2018, da resultatet etter skatt ble på minus 1,3 miliarder kroner.

Selskapet har skrevet ned verdiene på ni av skipene til en verdi av 250 millioner kroner. I tillegg har Solstad Offshore solgt to skip, og som følge av gigantgjelden får selskapet dermed en negativ valutaeffekt på 441 millioner kroner i tredje kvartal.

Samlede driftsinntekter i kvartalet ble på 1,48 milliarder kroner, noe som er en økning fra 1,4 milliarder i samme kvartal 2018. Kvartalsrapporten viser dessuten at rederiet nå har 136 skip. Av disse ligger hele 53 i opplag.

DOFs resultat var heller ikke lystig lesning. Regnskapet for tredje kvartal ble lagt fram tidligere på torsdag, og resultatet etter skatt ble på minus 2,1 milliarder kroner. Selskapet opplyser at det skriver ned verdien av eiendeler med 733 millioner kroner, som følge av usikkerhet rundt refinansieringen av selskapet.

Omsetningen i årets tredje kvartal ble omtrent som samme kvartal 2018. Og valutatapet ble på -897 millioner kroner i kvartalet. I samme kvartal i fjor tapte selskapet kun 31 millioner kroner på valutasvingninger.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062