23948sdkhjf

Grønn teknologi- og eksportsuksess for ABB i Skien

Har produsert én million koblingsanlegg til en akkumulert verdi av 25 milliarder kroner for distribusjon av strøm.

Slike koblingsanlegg er et viktig bidrag til det grønne skiftet og en bærekraftig fremtid. De benyttes for pålitelig distribusjon av strøm og til produksjon av ny, fornybar energi fra sol og vind. Siden det første SafeRing/SafePlus koblingsanlegget så dagens lys på midten av 1980-tallet ved ABB i Skien, har fabrikken produsert én million slike anlegg til en estimert verdi av 25 milliarder kroner.

- Milepælen er en suksess av dimensjoner både for oss som arbeidsplass og det grønne skiftet, sier Ken Isaksen, forretningsansvarlig for distribusjonsløsninger ved ABB i Skien. - At vi i tillegg eksporterer rundt 80 prosent av anleggene er selvsagt ekstra gledelig.

Han forteller at salget og eksporten har skutt i været.

- Vi har fordoblet produksjonen de siste fem årene. I år eksporterer vi anlegg for halvannen milliard kroner. Nå står 100 land på kundelisten og det er særlig vindkraftbransjen som utgjør veksten. Faktisk har hver femte vindturbin i verden koblingsanlegg fra ABB i Skien.

Isaksen forteller at et års produksjon av anleggene ville utgjøre en mur på 20 kilometer dersom de ble satt ved siden av hverandre.

Den globale markedsposisjonen bærer bud om produksjon i verdensklasse. Ifølge Isaksen spiller en komplett næringskjede, fra innovasjon til service, under samme tak, en avgjørende rolle for å lykkes.

- Høy automatiseringsgrad og dyktige operatører i produksjonen er vitalt. Samtidig gir en helhetlig verdikjede, fra forskning og utvikling til produksjon, salg og service, viktige synergieffekter. Når miljøene for utvikling og produksjon kan jobbe tett sammen oppstår en uslåelig kombinasjon, forklarer han. - Vårt teknologisenter har for eksempel 40 utviklingsingeniører fra hele verden med ledende kompetanse innen materialteknologi, kjemi, fysikk, mekanikk, elektronikk, kraft og digitalisering.

Kilde: Pressemelding fra ABB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.203