23948sdkhjf

Fartøy til en milliard kroner

Westcon skal bygge nytt krillfartøy for Rimfrost.

Krillfartøyet vil koste mer enn en milliard kroner, og vil gi den maritime klyngen på Sunnmøre og andre norske bedrifter oppdrag for om lag en halv milliard kroner. Det opplyser hovedeier Stig Remøy, ifølge NRK.

– Dette er en gledens dag. Vi har arbeidet i lang tid sammen med norske fagmiljøer for å utvikle teknologi som vil sette en helt ny standard for krillfiske i Antarktis, både når det gjelder klimavennlighet, bærekraft og ressursutnyttelse, sier Remøy.

– Dette vil bli det største fiskefartøyet vi noensinne har bygd. Vi er veldig stolte over oppdraget med å bygge en båt som vil sette en ny standard innen miljø og bærekraft, sier administrerende direktør Øystein Matre i Westcon.

Det er Kongsberg Maritime som har stått for designet av fartøyet, og som er svært miljøvennlig med minimale utslipp og mye energigjenbruk. Skroget skal bygges i Tyrkia.

– En slik kontrakt vil bety svært mye for Kongsberg Maritime, og det er inspirerende å være samarbeidspartner med Rimfrost på et slikt nyskapende prosjekt, sier salgssjef for skipsdesign ved Kongsberg Maritime, Monrad Hide.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.252