23948sdkhjf

IKM Cleandrill kjøpes opp

Enhanced Well Technology annonserer at de kjøper oljeserviceselskapet IKM Cleandrill AS.

Det går fram av en pressemelding tirsdag.

Enhanced Well Technology eies og kontrolleres av EV Private Equity sammen med Shell Ventures B.V. og IKM Group. IKM Cleandrill AS leverer tjenester innen boreveskehåndtering under topphulls boring fra offshore borerigger, boreskip og Jack-Up rigger. Oppkjøpet er en del av en strategisk plan for å utvikle bransjeledende tjenester innen «riserless mud recovery» og «managed Pressure drilling». Enhanced Well Technology kjøpte tidligere i år også Enhanced Drilling AS, og planen er å slå sammen disse to selskapene til en slagkraftig enhet. Begge selskapene har hovedkontor i Bergen, Norge.

IKM Cleandrill AS er en tjenesteleverandør til den globale offshore borebransjen. Selskapet spesialiserer seg innen borevæske håndtering ved topphullsboring, og har utviklet en ny generasjon «riserless mud recovery» teknologi.

EV Private Equity er et uavhengig investeringsselskap som har som hovedmålsetting å skape verdier ved å investere i nye teknologier som kutter kostnader, øker produktiviteten og reduserer risiko og karbonavtrykk for energibransjen. Med kontorer i Stavanger, Aberdeen og Houston er EV forankret i den globale energisektoren, og bruker sin unike bransjeinnsikt til å ta informerte investeringsbeslutninger.

Shell Ventures er risikokapital delen av Royal Dutch Shell plc (“Shell”). Shell Ventures har hovedkontorer i Europa, USA, India og Kina, og investerer i innovative teknologiselskaper, forretningsmodeller og vekstplaner for å videreutvikle energiløsninger og nye teknologier som har potensial til å skape betydelig merverdi for selskapet. Shell Ventures investeringsfokus har siden 1998 vært på olje- og gass-teknologier, fornybar energiteknologi og mobilitetsløsninger. Shell Ventures investerer sammen med andre bedriftsinvestorer og venturekapitalfond, og vil investere både i nye og etablerte (vekstkapital) selskaper.

 

Kilde: Pressemelding fra IKM Group

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125