23948sdkhjf

”Helge Ingstad”-kran skal redde tråler i Tromsø

I dag er det under en måned igjen til jul. Før julaften skal tråleren «Buhkta Naezdik», som brant og havarerte i havnebassenget i Tromsø, være fjernet.

Nordlys skriver at det er bergingskranen «Gulliver» som skal gjøre jobben med å fjerne den havarerte tråleren. Den russiske tråleren brant i nesten et døgn før den krenget og ble liggende med skroget opp i havnebassenget i Tromsø.

Det er ifølge Nordlys forsikringsselskapet Skuld og det amerikanske bergingsselskapet Ardent som har gått til anskaffelse av kranen «Gulliver». Denne kranen sto sentralt i arbeidet med å heve KNM «Helge Ingstad»

- Ardent har allerede folk på plass i Tromsø og de er i gang med arbeidet selv om man kanskje ikke ser så mye til det på stedet, sa senioringeniør Ola Jordeidet i Kystverkets beredskapssenter til avisa for en stund siden.

Tråleren som nå ligger i havnebassenget i Tromsø er 64 meter lang og veier noe mer enn 1000 tonn. «Gulliver» vil ifølge Jordeidet fint kunne løfte tråleren, og at dette kommer til å skje før jul.

- Dette er en helt annen og mye lettere operasjon enn for eksempel «Helge Ingstad», sier Jordeidet til Nordlys.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078