23948sdkhjf

Frykter ekstraregning på 12 millioner

Kraftkrevende industri i Sogn og Fjordane mener den foreslåtte omklassifiseringen av flere 132kV-nettanlegg vil få konsekvenser. Derfor møtte reprsentanter fra industrien på Stortinget.

Det var torsdag i forrige uke at representanter fra Hydro og Elkem møtte Sogn og Fjordanes fire stortingspolitikere for å legge fram sin bekymring for omklassifiseringen av flere 132 kV-nettanlegg. Den kraftkrevende industrien mener at den vil få en stor ekstraretning. For Hydro Høyanger alene vil ekstraregningen kunne bli på 12 millioner kroner, skriver Ytre Sogn Avis.

– Vi trenger forutsigbarhet og langsiktighet. Det får vi ikke med omklassifiseringen fra transmisjonsnett til distribusjonsnett. Den vil bidra til det motsatte, og gi oss betydelig økte kostnader, sier fungerende fabrikksjef ved Hydro Høyanger, Ann Synnøave Øygård til avisa.

Hun legger til at i fjor hadde bedriften et overskudd på 10 millioner kroner, og med en økning i nettleien på 12 millioner kroner, vil det i praksis bety at bedriften går fra pluss- til minusresultat.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094