23948sdkhjf

Skal lage 2400 betongsøyler i popupfabrikk til gigantprosjekt

Flere tusen betongelementer skal produseres for gigantprosjektet SUS2023, det nye sykehuset i Stavanger.

Disse skal Kruse Smith produsere, og dette gjøres på byggeplassen i en popupfabrikk.

Dette skriver Helse Stavanger i en melding nylig.

- Dette er innovativt, kostnadsbesparende og bra for miljøet, sier Kristin Stømer Frafjord, regiondirektør i Kruse Smith i meldingen.

Selskapet får et areale på omtrent 3500 kvadratmeter på byggeplassen til prefabrikkering av betongelementer, som blir landets største lokale prefabrikkering av betong på byggeplassen.

- Etablering av en slik popup-preproduksjon er unikt. SUS2023 ønsker seg industrialisering av prosjektet, og dette leverer vi her og nå. Det gir oss høyere effektivitet og bedre kontroll med produksjonen av vesentlige konstruksjonselementer. Samtidig høster vi gode erfaringer, sier Frafjord i meldingen.

Totalt skal det produseres mer enn 4500 betongsøyler og 68 etasjer med trappeløp / repo, hvorav disse skal 2400 prefabrikkeres på byggeplassen. '

Målet er at ved å kutte transportsbehovet for materialet, så skal man spare penger og dessuten spare miljøet for utslipp. Dessuten skal det gå raskere å produsere lokalt.

Ovenfor Helse Stavanger forteller prosjektleder i Kruse, Roger Halle, at planen er å produsere mellom 10 og 14 søyler per dag.

Les mer om saken og se flere bilder hos Helse Stavanger.

 

Kilde: Helse Stavanger

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094