23948sdkhjf
>

Grønn armering fra Smith Stål

- Smith Stål leverer på konkrete, dokumenterte tiltak i det grønne skiftet. All armering er garantert basert på resirkulert stål. Dette skriver Smith Stål i en pressemelding.

Les også: Ny NHO-rapport: Klimaforpliktelser gir Norge konkurransekraft

Boligprodusentene anbefaler å bruke resirkulert armering, som ett av tre klimatiltak, og at dette skal være dokumentert med en EPD.

- I Smith Stål har vi både vår egen EPD på armeringsstål og vi har EPD-dokumentasjon fra alle våre leverandører som underbygger lovet resirkuleringsgrad på armeringsstål levert av oss, sier Steve Reinertsen, Direktør Stål i E.A.Smith AS.

Det betyr at alt armeringsstål som leveres fra Smith Stål sine anlegg i Norge er resirkulert og kommer med EPD.  EPD står for Environmental Product Declaration og er et kortfattet dokument som oppsummerer miljøprofilen til en komponent, et ferdig produkt eller en tjeneste på en standardisert og objektiv måte. Forkortelsen EPD brukes både i norsk og internasjonal sammenheng.

Krav fra aktørene

Les også: Rekordutslipp av CO2 i fjor

Selskapet skriver at man går mot et mer og mer globalisert marked med større og større fokus på miljøprestasjonene til produkter og tjenester. Aktørene i markedet krever fremlagt verifisert og sammenlignbar dokumentasjon av miljøprestasjonene for produkter og tjenester gjennom livsløpet.

Smith Stål er både forberedt på dette skiftet i markedet og ønsker det varmt velkommen.

 

Kilde: Pressemelding fra Smith Stål

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.125