23948sdkhjf

Fikk Sverdrup-kontrakt verd 65 mill

Equinor Energy AS har tildelt IKM Testing kontrakt på Johan Sverdrup Fase 2 prosjektet. Kontrakten har en estimert verdi på NOK 65 millioner.

Kontrakten innebærer at IKM Testing skal utføre Nitrogen Helium lekkasjetesting både i byggefasen og under oppkoplingen av ny prosessplattform (P2) samt av ny modul som skal installeres på eksisterende riser plattform. I tillegg til nitrogentjenester så omfatter kontrakten tilhørende tjenester som Flange Management, boltetrekking, PSV kalibrering, onsite maskinering og kjemisk rengjøring.

Engineering starter umiddelbart, og første mobilisering offshore på eksisterende feltsenter er allerede i januar 2020. Arbeid på nye installasjoner er planlagt i perioden 2020 - 2022:

  • Thailand, testing av MSF på Aibel sitt verft i Laem Chabang
  • Stord, testing av ny modul til Riser plattform på Kværner sitt verft
  • Haugesund, testing og commissioning av ny Prosessplattform på Aibel sitt verft
  • Offshore, hook-up & commissioning

 

FORNØYDE: Kjersti Vinje Drevdal (Contract Manager eJIC Johan Sverdrup Project Phase 2) og Vidar Haugland (VP IKM Testing) er begge fornøyd under signering av kontrakt. FOTO: IKM TESTING

IKM Testing vil styre prosjektet fra sitt hovedkontor på Sola. For arbeid i Thailand vil vi i tillegg ha lokal støtte fra vårt datterselskap IKM Testing Thailand som holder til i Rayong.

IKM Testing har solid erfaring med gjennomføring av denne type prosjekter som involverer mobiliseringer på flere nasjonale og internasjonale verft.

- Johan Sverdrup er en stor og prestisjefull utbygging og det er svært gledelig at vi blir vist stor tillit innen ferdigstillelsen av fase 2. Vi gleder oss til å samarbeide med Equinor om forbedret og kostnadseffektiv gjennomføring av dette prosjektet, uttaler Vidar Haugland, nestleder i IKM Testing AS.

IKM Testing AS sysselsetter rundt 700 ansatte i Norge og er et selskap i IKM Gruppen.

Kilde: Pressemelding fra IKM Testing

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125