23948sdkhjf

Stålkoloss av et kunstverk på plass

I nattens mulm og mørke ble kunstverket «Liggende Møbius» fraktet fra Hokksund til Kongsberg og Sellikdalen i går kveld.
Nå er den over 10 meter brede, fire meter høye og åtte tonn tunge installasjonen på plass i rundkjøringen ved renseanlegget i Sellikdalen.
Kjøreturen fra industriområdet ved Langebru i Hokksund til Kongsberg tok bare litt over en time. Det til tross for den særdeles brede og tunge lasten på to trailere.
Men det måtte en snirklete omvei til for å få kunstverket trygt fra A til Å tirsdag kveld. Fra Langebru gikk transporten gamlevegen mot Vestfossen over Sem, derfra rv. 35 gjennom Vestfossen sentrum mot Eikeren.
Så fulgte en etappe forbi Sundhaugen mot Darbu, før følget med solid eskorte tok seg opp Råenvegen over til Tveiten og videre til Skollenborg. Fra Skollenborg gikk det Gomsrudveien fram til Gomsrud terrasse og siste etappe over Kongsberg bru til bestemmelsesstedet.
Verket Møbius er signert kunstneren Viel Bjerkeseth. En mindre utgave "stående møbius" er om kort tid på plass i rundkjøringen inn mot Teknologiparken.

Kilde: Statens Vegvesen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.078