23948sdkhjf

Batteriferjer er upløyd mark for brannvesenet

Mangel på kunnskap om brannen om bord på «Ytterøyningen» for noen uker siden var årsak til at brannen fikk utvikle seg. Brannvesenet er glade for at de var forsiktige under slokkingsarbeidet.

Stadig flere ferjer har batteri som framdriftssystem, og for noen uker siden var det en eksplosjonsartet brann i ferja «Ytterøyningen» i Kvinnherad. Nå foreligger evalueringen av innsatsen, og den viser at brannvesenet var lite forberedt på denne typen brann – i et batterirom. Det var en voldsom eksplosjon om bord på fartøyet etter at brannsmannskapene hadde truket seg tilbake.

Les også: Brannmareritt for Kongsvinger-bedrift

- Eksplosjonen kunne vært svært alvorlig hvis vi hadde hatt brannmenn i umiddelbar nærhet, sier brannsjef Atle Josdal i Kvinnherad brann og redning til NRK.

I evalueringen av arbeidet til brannvesenet konkluderes det med at de ikke var godt nok forberedt på det de rykket ut til.

– Evalueringen av innsatsen viser mangel på kunnskap om farene, muligheter og metoder ved brann i batteri. Vest brann- og redningsregion vil med erfaringer fre denne hendelsen innhente kunnskap som kan forebygge brannvesen på slike type hendelser, heter det i samandraget i evalueringsrapporten (ekstern lenke).

Brannsjefen sier at dette er teknologi som kommer, og da må brannvesenet henge med i utviklingen. Derfor trengs nytt utsyr og opplæring å kunne slokke denne typen branner i framtiden.

Les hele saken på NRK her.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093