23948sdkhjf

Overskudd på 115 millioner for ferjeselskap

«I et kvartal med historisk høy aktivitet leverer Fjord1 nok et sterkt kvartalsresultat», skriver ferjeselskapet i en pressemelding.

Fjord 1 la onsdag morgen fram kvartallstallene for tredje kvartal, og her går det fram at det netto overskuddet etter skatt ble på 115 millioner kroner. Omsetningen endte på 705 millioner kroner, mens EBITDA ble på 278 millioner kroner. Ifølge pressemeldingen fra selskapet har resultatbidraget vært positivt fra alle segmentene (ferje, passasjerbåt, catering og turist). Videre heter det at omsetningen vil øke til neste år når nye kontrakter starter opp 1. januar 2020.

– 2019 er et overgangsår med endringer i kontraktsporteføljen og store investeringer i null- og lavutslippsfartøy og utbygging av ladeinfrastruktur. Dette forsterker vår posisjon som den mest miljøvennlige leverandøren av ferjetransport i Norge, opplyser administrerende direktør i Fjord1, Dagfinn Neteland, i pressemeldingen.

Fjord1 har i dag 17 hybridelektriske fartøy i ferjeflåten og innen andre halvår 2020 vil selskapet ha ytterligere 13 hybridelektriske fartøy i drift. 1. januar starter Fjord1 drift av ni nye samband i Hordaland, alle med ny miljøvennlig teknologi. En stor del av ferjeflåten i Fjord1 vil være nullutslipp og bidra til positiv effekt på miljøavtrykket gjennom betydelig redusert CO2-utslepp.

I løpet av andre halvår 2020 vil selskapet operere 30 elektriske ferjer og 19 samband vil være elektrifisert. Sambandet Anda-Lote har vært driftet elektrisk i 1,5 år, og erfaringer etter å ha passert 50.000 ladninger viser at teknologien fungerer som ventet. Også innen reiselivsområdet er det gode erfaringer med helelektrisk drift, heter det i pressemeldingen.

Kilde: Pressemelding fra Fjord 1

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078