23948sdkhjf

Styrker skipsdesignselskap ved oppkjøp

Multi Maritime kjøper opp Polarny. Begge driver med skipsdesign.

Det er Sysla.no som skriver at Multi Maritime fra Førde kjøper opp Polarny, som har base i Florø. Sistnevnte har lang erfaring med å utvikle spesialtankskip, og har i dag 11 ansatte.

Multi Maritime har hatt fokus på å utvikle ferje, og har 30 ansatte. Siden Polarny nå også har hatt fokus på utvikling av bil- og passasjerferjer, er det dermed naturlig at et oppkjøp finner sted.

Sysla.no skriver videre at Multi Maritime har i samarbeid med flere rederier utviklet elektriske ferjer og ferjer med hybrid framdrift.  Til nå har de utviklet 25 slike fartøy, og ifølge selskapet selv er de verdensledende på dette.

Bakgrunnen for oppkjøpet skal ifølge en pressemelding være at selskpaet en stund har sett behovet for økt kapasitet, og at de ønsker mer interanasjonal satsing og utvidet kompetanse for flere typer fartøy.

– Dette vil være et løft for begge selskap, og sammen får vi et enda sterkere kompetansemiljø med større og bredere kapasitet, sier administrerende direktør i Multi Maritime, Mikael Johansen i pressemeldingen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094