23948sdkhjf

Økonomisk krise for Havyard-verft

Verftet Havyard er i problemer. De har så dårlig økonomi at de ikke klarer å betjene lånene sine.

Havyard-verftet i Hyllestad kommune er det vi kaller en hjørnesteinsbedrift, og om de ikke kommer ut av det økonomiske uføret vil dette påvirke kommunen svært negativt.

Mandag sendte selskapet ut en børsmelding der det går fram at egenkapitalen til Havyard Ship Technology er tapt. Det betyr at selskapet har måttet innføre betalingsstopp. Situasjonen er så alvorlig at daglig leder ved verftet har trukket seg. Inn har prosjektleder ved verftet kommet inn som ny daglig leder.

Havyard i Hyllestad kommune har nå om lag 200 fast ansatte, men med innleid arbeidskraft har arbeidsstokken den siste tiden vært opp i 700, melder NRK.

Flere i tettstedet Leirvik, hvor verftet ligger, uttrykker bekymring for framtiden.

– Havyard er en nøkkelbedrift. Skulle det skje noe nå, vil det slå negativt ut for kommunen og næringslivet, sier ordføreren til NRK.

Havyard jobber nå med kunder og kreditorer for å finne en løsning, men den nye daglige lederen kaller situasjonen «krevende».

Bakgrunnen for de økonomiske problemene skal være knyttet til forsinkelser på bptbygg. Blant annet er en brønnbåt, et halvt år forsinket, mens en fisketråler er ett år forsinket.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095