23948sdkhjf

USA vil etterforske norske lakseoppdrettere

| Av Morten Dahl | Tips redaksjonen om en historie

Flere av de store norske lakseoppdretterne opplyer at det amerikanske justisdepartementet vil starte etterforskning av dem grunnet påstander om prissamarbeid.

Flere medier skriver fredag morgen at det amerikanske justisdepartementet vil åpne etterforskning av norske lakseoppdrettere, fordi de angivelig skal ha drevet med prissamarbeid.

Les også: USA vedtok sanksjoner mot russiske gassrørledninger

De tre store lakseoppdrettsaktørene Mowi, Grieg Seafood og Salmar skriver i tre ulike pressemeldinger at de enten har mottatt eller kommer til å motta en stevning fra amerikanse myndigheter om dette.

Ingen av de tre lakseoppdretterne kjenner seg igjen i beskrivelsen om at de skal ha hatt et prissamarbeid, og de henvier til en tidligere undersøkelse fra Europakommisjonen angående et påstått prissamarbeid mellom norsk-atlantiske produsenter og et gruppesøksmål i USA, som omhandlet det samme. Det som nå det amerikanske justisdepartementet åpner for er påstander om de samme handlingene, skriver DN Investor.

Mowi skriver i en melding at at de ikke mener det er grunnlag for EU-undersøkelsen og at det samme gjelder for det som nå skjer i USA. I meldingen skriver selskapet videre at det vil samarbeidet med justisdepartementet i USA og bistå med all nødvendig informasjon i sakens anledning.

Akkurat det samme skriver Salmar i sin melding.

Les også: Smell for Salmar

Grieg Seafood på sin side skriver at de er kjent med at deres datterselskap i USA har mottatt en stevning fra antitrust-divisjonen i det amerikanske justidepartementet.

"Grieg Seafood ASA og Ocean Quality AS er ikke kjent med noen form for praksis som støtter påstandene, eller annen praksis som undergraver konkurransen i enten EU eller USA", skriver de, og legger til at de vil samarbeide fullt ut antitrustdivisjonen.

Grieg Seafood avslutter meldingen i likhet med Mowi og Salmar med at det er ingen ny informasjon om Europakommisjonens saksbehandling.

 

Hold deg oppdatert med Metal Supply NO
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

Tror på dobling av landbasert oppdrett

Fiskebåt fikk hjelp av helikopterrotorer

Fiskere i konflikt med havvind

En oppdrettsansatt fortsatt savnet

Foreslår mer effektiv regulering

En person skadet i brann.

Nyhetsbrev

Klart for Norsk Havbruksdag

Lakse-sporing ved hjelp av blockchain

Et rekkverk kunne hindret dødsulykke

Falt fem meter – alvorlig skadet

USA vil etterforske norske lakseoppdrettere

Mulig slavearbeid i fiskeindustrien

Kjøper to brønnbåtrederier

Dugnadsånd i krisetider

Mot ny sjømateksport-rekord

Må permittere ansatte

Muri går av i Akva Group

Utvalg vil ha lakseskatt

Skadet på oppdrettsanlegg

Fiskebedrift trenger 10 nye ansatte

Havmerd slet seg – trygt tilbake

Vil ha milliardinvesteringer langs kysten

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Send til en kollega

0.722