23948sdkhjf

Kinesisk stålgigant kjøper British Steel

Etter at det kinesiske stålselskapet Jingye Group i prinsippet har bestemt seg for å kjøpe opp British Steel, beskrev generalsekretæren i UK Steel dette som «positivt».

- British Steels produksjonsfasiliteter i Scunthorpe og andre steder i det nordøstlige England utgjør en tredel av Storbritannias stålproduksjon, og er en viktig bidragsyter til landet vårt. Tapet av disse fabrikkene vil gjøre at vår bygg- og anleggsbransje blir fattigere, sier generalsekretær Gareth Stace i en kommentar.

- På den annen side – og selv om det gjenstår noe arbeid – utgjør annonseringen av oppkjøpet et stort hindre mindre til å opprettholde en bærekraftig framtid for en hjørnesteinsbedrift som British Steel, sier han videre. Han understreker at forpliktelsen til en langvarig investering og produksjon i Storbritannia er helt avgjørende og naturlig for det videre arbeidet.

- Støtte fra myndighetene vil også være av avgjørende betydning for det videre arbeidet, sier han, og legger samtidig til:

- Vi må imidlertid ikke glemme at det langsiktige bilde for hele stålindustri-sektoren går lenger enn til vi ser lyset i enden av tunnelen. Vi i UK Steel har derfor lansert en helt ny strategisk plan for hvordan stålindustrien skal komme styrket ut i framtiden, og vi ber alle politikere om å studere strategien nøye slik at riktige tiltak kan bli iverksatt, sier Stace videre.

Han peker blant annet framtiden ser lys ut med henblikk på etterspørselen etter britiske stålprodukter – både innad i Storbritannia og internasjonalt. På den annen side er det sterk uro knyttet til hva som skjer med Brexit.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.203