23948sdkhjf

Kinesisk stålgigant kjøper British Steel

Etter at det kinesiske stålselskapet Jingye Group i prinsippet har bestemt seg for å kjøpe opp British Steel, beskrev generalsekretæren i UK Steel dette som «positivt».

- British Steels produksjonsfasiliteter i Scunthorpe og andre steder i det nordøstlige England utgjør en tredel av Storbritannias stålproduksjon, og er en viktig bidragsyter til landet vårt. Tapet av disse fabrikkene vil gjøre at vår bygg- og anleggsbransje blir fattigere, sier generalsekretær Gareth Stace i en kommentar.

- På den annen side – og selv om det gjenstår noe arbeid – utgjør annonseringen av oppkjøpet et stort hindre mindre til å opprettholde en bærekraftig framtid for en hjørnesteinsbedrift som British Steel, sier han videre. Han understreker at forpliktelsen til en langvarig investering og produksjon i Storbritannia er helt avgjørende og naturlig for det videre arbeidet.

- Støtte fra myndighetene vil også være av avgjørende betydning for det videre arbeidet, sier han, og legger samtidig til:

- Vi må imidlertid ikke glemme at det langsiktige bilde for hele stålindustri-sektoren går lenger enn til vi ser lyset i enden av tunnelen. Vi i UK Steel har derfor lansert en helt ny strategisk plan for hvordan stålindustrien skal komme styrket ut i framtiden, og vi ber alle politikere om å studere strategien nøye slik at riktige tiltak kan bli iverksatt, sier Stace videre.

Han peker blant annet framtiden ser lys ut med henblikk på etterspørselen etter britiske stålprodukter – både innad i Storbritannia og internasjonalt. På den annen side er det sterk uro knyttet til hva som skjer med Brexit.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.127