23948sdkhjf

Rekordutslipp av CO2 i fjor

Utslippene av klimagasser i verden har aldri vært høyere enn i 2018. Og det er lite som tyder på at utslippene vil stanse før 2040.

Det skriver Det internasjonale energibyrået (IEA) en rapport som ble lagt fram onsdag. World Energy Outlook er en svært viktig rapport som blir lagt fram årlig fra IEA, og årets rapport er dyster lesning for de om mener at man kan nå Paris-målene.

I sin rapport skriver byrået at det ikke ser ut til å bli noe stans av klimagassutslipp med det første, og 2018 ble det året det ble sluppet ut mest CO2. Og ikke nok med: Økningen av utslippene var i fjor på 1,9 prosent, noe som er den største økningen siden 2013.

– Verden må ha ekstrem oppmerksomhet mot å få ned globale utslipp. Dette fordrer at myndigheter, investorer, selskaper og alle involverte jobber sammen i en stor koalisjon for å takle klimaendringene, sier IEAs toppsjef Fatih Birol i en pressemelding.

Utslippsbanen som skisseres i IEAs hovedscenario, vil lede mot en temperaturøkning på 2,7 grader, langt over Parisavtalens mål om godt under to grader.

- Enda en rapport som viser at det haster med å få til endringer i energisystemet i en massiv skala over hele verden, sier Anders Bjartnes til Dagens Næringsliv (DN). Han er redaktør i Norsk Klimastiftelse.

- Spørsmålet er om det er realistisk om det skjer. Det som taler imot det er at vi har en verden som har dårligere internasjonalt samarbeid enn noen gang siden krigen med utgangspunkt i handelskrig, Trump og brexit, sier han til DN avslutningsvis.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125