23948sdkhjf

Aksjon Aluminium i gang

Aksjon Aluminium nærmer seg slutten. Det betyr at skoleelever over hele landet har samlet inn metall i alle fasonger og farger.

Metalgjenvinning er i vinden for tiden. Nye tall fra Grønt Punkt, som står bak Aksjon Aluminium sammen med Norsk Metalgjenvinning, Forskerfabrikken og Hydro, viser at nordmenn er blitt flinkere til å gjenvinne metallet.

Nå nærmer høstens skoleaksjon – Aksjon Aluminium – seg slutten, nærmere bestemt 20. november. Den gjennomføres som et ledd i bevisstgjøringen omkring metal- og metalgjenvinning. Aksjonen er for skoleelever over hele landet på 5.-, 6.- og 7.-trinn.

Ofte havner aluminiumsformer som bokser og tuber rett i søpla. Det er dette Aksjon Aluminium har som formål å ville til livs. Den nasjonale aksjonen og konkurransen går ut på å resirkulere all emballasje laget av aluminium: folie, hermetikkbokser, emballasje fra fisk i form, kjøtt i form, grønnsaker i form og tuber med majones, smøreost og tilsvarende. Ifølge Grønt Punkt oppfordres elevene til å sortere i eget hjem og fra andre husstander.

Den innsamlede metallemballasjen ender på Onsøy utenfor Fredrikstad. Her blir den sortert for gjenvinning av metall og glass. Så langt i 2019 har det kommet inn seks prosent mer metallemballasje ved dette anlegget sammenlignet med samme tid i fjor, opplyser Grønt Punkt.

Det er bedriftene som produserer, importerer eller pakker produktene sine i metallemballasje som betaler for gjenvinning av emballasjen. Dette gjør de gjennom medlemskap i Grønt Punkt Norge.

Dagsavisen skriver at vi hvert år forburker mer enn 14.000 tonn metallemballasje i Norge. Av dette blir nesten 11.000 tonn kildesortert og materialgjenvunnet. Etter at aluminium og stål er blitt separert, blir metallemballasjen smeltet ned. Metallet selges deretter som råvarer til fortrinnsvis norske smelteverk, der det blir til nye produkter.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094