23948sdkhjf

Mangelfull opplæring i bruk av sikkerhetsutstyr

Nær halvparten av norske industriarbeiderne sier de sjelden eller aldri har fått opplæring i bruk av verneutstyr på jobb. 

Det kommer frem i den fersk rapport fra Skydda Norge og Sifo Kantar.

Rapporten "Sikker arbeidsplass" bygger på en omfattende undersøkelse hvor 450 arbeidere og 200 verneombud i industrisektoren har svart på detaljerte spørsmål knyttet til sikkerhetskultur, arbeidsulykker og bruk av verneutstyr. Undersøkelsen ble gjennomført i august 2019.

Ifølge rapporten svarer nær halvparten av norske industriarbeidere at de aldri har fått opplæring i bruk av personlig verneutstyr, eller at de kun har fått opplæring på ansettelsestidspunktet. 

Videre viser tallene at 1 av 4 norske industriarbeidere er usikre på om de har tilstrekkelig kunnskap om personlig verneutstyr. På spørsmålet “Har dine kollegaer tilstrekke kunnskap om personlig verneutstyr?” svarer 1 av 3 "nei" eller "vet ikke. 

I rapporten kommer det frem at en stor andel av både industriarbeidere og verneombud ikke føler det er noen fullt utviklet sikkerhetskultur på arbeidsplassen deres.

- Resultatene er ikke overraskende for oss som jobber med dette daglig, og det viser at bransjen åpenbart har en vei å gå når det gjelder både holdninger og opplæring. Denne undersøkelsen viser at vi fortsatt har en stor jobb å gjøre. Jeg kan ikke poengtere kraftig nok hvor viktig det er at ledelsen i industribedriftene har fokus på å skape god sikkerhetskultur, sier Vegard Aune, daglig leder i Skydda Norge.

 

Kilde: Pressemelding fra Skydda

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095