23948sdkhjf

Fikk støyklager – må jobbe mindre i helgene

Naboene klagde på støy fra aluminiumsbedriften SI Aluminium. Bedriften fikk Multiconsult til å se på støynivået, og ga naboene delvis medhold.

Det er Stord 24 som skriver om naboene som har opplevd mye støy etter at bedriften SI Aluminium tok over en industritomt på nyåret i år. I over et halvt år har to av naboene klaget over støy fra bedriften, spesielt i helgene.

Nå har Multiconsult, på oppdrag fra SI Aluminium, foretatt en analyse av støynivået. Konklusjonen er at støynivået er innenfor grenseverdiene, men ikke i helgene og spesielt ikke på lørdager, skriver Stord 24.

Det var spesielt i helgene og på helligdager at naboene følte at støyen gikk utover livskvaliteten. Industritomta ligger på Seglneset i Sagvåg.

Som følge av klagene tok kommunelegen i Stord kommune affære, og nå har altså Multiconsult på vegne av bedriften laget en rapport om støynivået.

«Lydnivået ved støyfølsom bebyggelse er innenfor grensverdiene for alle driftssituasjoner. Dette inkluderer det verste tilfellet, med fire timer saging av aluminium, to timers bruk av vinkelsliper, banking for tilpassing av aluminium og bruk av mobilkran i fire timer», konkluderer Multiconsult i rapporten. Men rapporten viser også at støynivået i helgene er for høyt, fordi støygrensa da er lavere.

«Saging av aluminium er den mest støyende kilden, og saging på lørdager med en varighet på over 2,5 timer, vil overskride grenseverdier. Det blir oppfordret til fortsatt arbeidsfrie søndager, og kortere arbeidstid på lørdager, heter det i rapporten.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093