23948sdkhjf

Kjøper to brønnbåtrederier

AquaShip-gruppen signerte i forrige uke en avtale om å kjøpe de Austevoll-baserte rederiene Salmon Star AS og Gerda Sæle AS. Gjennom kjøpet får AquaShip styrket sin flåte med brønnbåtene Gerda Sæle og Martin Sæle. Begge skipene er på kontrakt for Grieg Seafood Shetland. Dette skriver AquaShip i en pressemelding.

Les også: Equinor inngår partnerskap med BP om havvind i USA

 – Vi investerer for fremtiden og ønsker å vokse både mot britiske og norskbaserte oppdrettere. Vi er veldig glade for å realisere dette oppkjøpet, og vi er overbeviste om at dette vil være bra for både kunder og ansatte i de to selskapene, uttaler adm. dir. i AquaShip, Sverre Taknes i pressemeldingen.

Martin Sæle er det nyeste av de to fartøyene og ble levert fra Gondan i Spania i 2016. Det har en lastekapasitet på 1000 kubikkmeter. Gerda Sæle ble levert fra Alfa Marine i Høylandsbygd i 2000.

De to rederiene som er kjøpt vil nå være en del av AquaShip Group som inkluderer Johnson Marine Ltd, Gripship AS og Aquaship Feedtrans AS. Etter oppkjøpet har AquaShip-gruppen til sammen 310 ansatte og en årlig omsetning på 550 millioner norske kroner.

AquaShip AS er en global leverandør av maritime tjenester til havbruksnæringen og har hovedkontor i Kristiansund. Etter det siste oppkjøpet består flåten av to nybygg og 29 eksisterende fartøyer som opererer i, Chile, Irland, Skottland, Shetland, Middelhavet, Island, Canada og Norge.

Kilde: Pressemelding fra AquaShip

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.157