23948sdkhjf

Positive tall for Kongsberg Automotive

Både EBIT og driftsresultatet øker i tredje kvartal for Kongsberg Automotive. Tidligere i høst mistet 30 ansatte jobben, og litt senere kom meldingen om at 20 skulle permitteres ved produksjonen på Raufoss.

Ifølge tallene for tredje kvartal melder Kongsberg Automotive om et justert driftsresultat (EBIT) på 13,9 millioner Euro. Det er en oppgang fra 13,1 millioner Euro i samme kvartal 2018.

Driftsresultatet før av- og nedskrivinger (EBITDA) endte på 53,4 millioner Euro, noe som er en økning fra 15,2 tilsvarende kvartal i fjor.

Det er også flere andre tall som peker i positiv retning for selskapet med hovedkontor i Sveits, og avdelinger på Kongsberg og på Raufos. Ved sistnevnte lokasjon kom meldingen tidligere i høst om at selskapet måtte si opp 30 ansatte, og varslet en måned sener at 20 måtte permitteres.

I kvartalsmeldingen fra selskapet går det fram at omsetningen i tredje kvartal ble på 279,2 millioner Euro, noe som er en økning fra 259 millioner Euro i samme periode i fjor. I disse tallene inngår en såkalt positiv valutaeffekt på 1,1 millioner Euro.

Det er ifølge kvartalsrapporten segmentene Interior Comfort Systems og Powertrain & Chassis som hadde størst inntektsoppgang med henholdsvis 12,6 og 10,2 prosent satt opp mot de tre månedene i 2018.

Etter skatter og avgifter endte resultatet for Raufoss-bedriften på 4,4 millioner Euro, noe som en økning fra 2,1 millioner Euro fra året før.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141