23948sdkhjf

Positiv drift og styrket ordrereserve

Endúr ASA fikk i tredje kvartal en samlet omsetning på 107 millioner kroner og et positivt driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på fem millioner kroner.

Dette skriver Endur i en børsmelding fredag morgen.

Ordreboken har i kvartalet styrket seg til 920 millioner kroner. Så langt i år har det vestlandsbaserte industrikonsernet omsatt for 372 millioner kroner, en solid tredobling av aktiviteten sammenlignet med samme periode i fjor. Driftsresultatet før av- og nedskrivninger på 23 millioner hittil i år bekrefter at selskapet har klart å oppnå både sterk vekst og økt lønnsomhet. Konsernets ordrereserve er på 920 millioner pr. utgang tredje kvartal.

- Vi er godt fornøyde med den positive utviklingen vi har hatt så langt i år, og grunnlaget for å øke både omsetning og inntjening de kommende kvartalene er definitivt styrket. Konsernets plattform har gjennom kvartalet blitt ytterligere styrket, oppsummerer konsernsjef Hans Petter Eikeland. Han viser blant annet til den nylig inngåtte rammekontrakten med Forsvaret som er estimert til å ha en verdi på 750 millioner kroner fordelt på fire kontraktsår og ytterligere tre opsjonsår.

Konsernsjefen peker også på segment Energy som vurderes til å ha en stort vekstpotensiale i forhold til dagens aktivitetsnivå.

- Endúr Energy Solutions er i prosess med å dreie sine aktiviteter inn mot leveringer av komplette design og installasjonsløsninger. Videre er det en sterk fokus på å videreutvikle de eksisterende rammeavtalene. I sum er vi trygge på at dette gir resultater i form av både økt aktivitet og styrket lønnsomhet i dette segmentet, sier Eikeland.

Endùr ASA opprettholder fokus på både organisk og strukturell vekst. I den sammenheng vil det også bli vurdert en styrking av finansieringen gjennom å utstede et seniorsikret obligasjonslån.

 

Kilde: Pressemelding fra Endur

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.55