23948sdkhjf

Ny ombyggingskontrakt for Kleven

Nye Kleven Verft har inngått avtale med rederiet Boa Barges AS i Trondheim om em større ombygging av en eksisterende lekter.

- Vi er veldig takknemlige for tilliten Boa Barges AS viser med å plassere dette viktige oppdraget hos oss, sier salgssjef Thore Veddegjerde fra Nye Kleven Verft. Kontrakten er vunnet i sterk konkurranse med fleie europeiske verft.

- Etter en totalvurdering av kvalitet, pris og gjennomføringsevne valgte BOA å plassere oppdraget ved Nye Kleven Verft, sier Jostein Innerdal, prosjektleder i Boa Barges.

Lekteren «Boabarge 33» kommer til Kleven 31. oktober 2019, og arbeidet med ombyggingen vil starte straks den er på plass. Oppdraget vil gi arbeid til om lag 100 arbeidere på verftet fra november 2019 og fram til lekteren skal bli levert i februar 2020.

Arbeidet vil omfatte en økning av bredden på lekteren fra 36 m til 60 m. Det vil bli montert åtte nye oppdriftstårn, og to eksisterende dekkshus skal heves med 10 meter. I tillegg skal det bli montert et sjøsettingsarrangement for betongelement på dekk. Når ombyggingen er gjennomført, skal lekteren på oppdrag utenfor kysten av Dakar i Vest-Afrika. Der skal «Boabarge 33» brukes til å plassere ut store betongelement, som skal danne en bølgebryter som er under oppføring.  

Kilde: Pressemelding fra Kleven

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109