23948sdkhjf

Ordrerekord for Kongsberg

Ordrebøkene til Kongsberg Gruppen har aldri vært mer fulle enn i tredje kvartal i år.

Det går fram av kvartalstallene for Kongsberg Gruppen, som ble lagt fram onsdag morgen. Odretilgangen i tredje kvartal i år ligger på 12.325 millioner kroner mot 4,477 millioner samme kvartal i fjor. Det betyr at tredje kvartal 2019 er rekordhøyt for Kongsberg Gruppen. Økningen er på hele 7,848 millioner kroner, og Kommersiell Marine står alene for 1,840 millioner kroner, viser kvartalsresultatene videre.

Det betyr at de konsernet nå har en total ordrereserve på 34 milliarder kroner, som også er rekord.

-Vi leverer et svært sterkt kvartal for selskapet som helhet med positiv lønnsomhetsutvikling i alle forretningsområder. Vi har solid vekst, både fra eksisterende virksomhet og fra oppkjøpte selskap, sier konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen i en børsmelding som er sendt ut i forbindelse med kvartalsresultatene.

Ifølge E24 utgjør nå 58 prosent av gruppens ordrereserve fra forsvarsvirksomheten, mens 39 av ordrereservene kommer fra Kongsberg Maritime. De 3 siste prosentene skal være knyttet opp mot Kongsberg Digital, skriver nettstedet.

Omsetningen i tredje kvartal økte fra 3,15 milliarder i tredje kvartal i fjor til 6,05 milliarder samme kvartal i år. Driftsmarginen – såkalt EBITDA - hadde derimot et fall 11,0 til 8,8 prosent, og resultatet etter skatt ble på 115 millioner kroner. Det tilsvarende tallet for tredje kvartal 2018 var 155 millioner kroner.

-Vi har sterke og viktige posisjoner både innen de sivile- og forsvarsrelaterte områdene. Disse vil fortsette å utvikle seg positivt i fjerde kvartal. Det vil samtidig bli et år hvor resultatene påvirkes av kostnader knyttet til integrasjon og restrukturering av «nye» Kongsberg Maritime, skriver gruppen i børsmeldingen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08