23948sdkhjf

Aibel vinner milliardkontrakt

Kontrakten som ble kjent onsdag morgen, går ut på at Aibel skal levere to såkalte omformerplattformer til havvindprosjektet Doggerbank.

Dette går fram av en pressemelding fra Aibel onsdag morgen. Kontrakten går under betegnelsen «betydelig størrelse», noe som i Aibels tilfellet betyr kontrakt verd milliard eller mer.

Det er Equinor og SSE Renewables som har gitt kontakten til Aibel. Den går ut på å stå for omformerplattformer som skal installeres på Doggerbank i britisk sektor i Nordsjøen. De skal ligge om lag 130 kilometer nordøst for Yorkshire i England. Kontrakten skal visstnok være verd mist 2,5 milliarder kroner

– Dette er en viktig strategisk milepæl for Aibel. Med denne utmerkelsen bekrefter vi vår posisjon som en foretrukket leverandør i det europeiske havvindsegmentet og styrker vår rolle i den pågående transformasjonen av energibransjen, sier konsernsjef i Aibel, Mads Andersen.

Plattformene skal leveres til prosjektene Creyke Beck A og Creyke Beck B, med en opsjon på en tredje plattform, Teesside A. De tre prosjektene vil ha en kombinert kapasitet på opptil 3,6 GW, noe som gjør Doggerbank til den største havvindparken i verden, går det fram av pressemeldingen. Det heter videre at «vindparken vil produsere nok energi til å dekke behovet til mer enn 4,5 millioner husstander hvert år».

Topside-produksjonen vil skje ved Aibels Thailand-verft, mens prosjektet skal ledes fra Haugesund. Den første modulen skal etter planen leveres i første kvartal 2023, mens den andre vil leveres i tredje kvartal 2024.

 

Kilde: Pressemelding fra Aibel

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156