23948sdkhjf

Satser på mobile roboter for frakt av paller

| Av Redaksjonen/Morten Dahl | Tips redaksjonen om en historie

Robotic Innovation på Jæren satser nå mot industri, logistikksentre, helsesektor og flyplasser med sin nye pallelaster. Det autonome intelligente kjøretøyeT (AIV) har en kapasitet på 1000 kilo og fikk stor oppmerksomhet på OTD.

Pallelasteren har vært prøvd ut i et to måneders vellykket pilotprosjekt hos Øglænd System. Der ble den benyttet til å frakte paller fra produksjon til lager. For å kunne levere et vellykket prosjekt er det viktig vi jobber tett med de ansatte i bedriften som skal ta dette i bruk. Ved Øglænd System er pallelasteren blitt et hjelpemiddel for de ansatte, og bruken øket etter hvert som prosjektet skred frem. De ansatte kommuniserer enkelt med pallelasteren via en web-applikasjon på mobil, nettbrett eller pc.

Les også: SE VIDEO: Suksess for «AlexisTheRobot»

- Denne teknologien trenger ingen integrasjon i bygg, vi skanner fasilitetene med en laserskanner i front av AIV som danner grunnlag for et kart som AIV navigerer i. God wifi-dekning kreves. AIV kan kommunisere med porter, heiser og dører. Flåtestyring kan ha overordnet kontroll på opptil 100 AIVer og sette prioritet på aktiviteter, oppgaver og styrer også ladesekvenser, sier daglig leder i Robotic Innovation, Annette Anfinnsen.

- Flåtestyringen gjør det også mulig å kommunisere mot kundens fabrikksystem via API, slik all transport og logistkk informasjon er tilgjengelig. Dette gir mulighet til automatisk tracking av varer, uttak fra lager, mottak produksjon etc., sier hun. Anfinnsen mener at dette er teknologi som bidrar til å gjøre norsk industri konkurransedyktig.

-All den tid personal bruker på å gå å hente ting kan utføres av våre mobile roboter. Personalet kan da bruke tiden sin på mer krevende verdiskapende oppgaver. Dette vil effektivisere og øke omsetning pr. ansatt. Det er også er viktig er at vi skaper norsk industri og arbeidsplasser rundt denne teknologien, før utenlandske aktører kommer på banen, fortsetter hun.

  Nå vil Anfinnsen nå ut til flere med roboten.

Les også: Tjener ikke nok

- Vi ser et marked for slike mobile roboter – AIV’er – innen både industri og logistikksentre, i tillegg til helse og flyplasser, sier den daglige lederen.

Anfinnsen etablerte Robotic Innovation for 2,5 år siden og har arbeidet aktivt mot markedet siden den tid. Dette er ny teknologi og hun måtte skape et marked og ikke minst finne den kunden som var villig til først å ta teknologien i bruk og betale for det. Første kunde ble Avinor som ønsket en serviceassistent for å øke passasjeropplevelsen.

Hun arbeidet også mot næringsbygg og helsesektor. Etter hvert ble hun kontaktet av industrien som alltid er fremoverlendt med tanke på å ta i bruk ny teknologi for å holde seg konkurransedyktige. Den siste tiden opplever hun at stadig flere tar kontakt for å se på muligheter for bruk av AIVer i deres bedrift. Hun mener det har vært en modning i markedet siden hun startet. Generelt er det alltid en del skepsis når det gjelder roboter, folk er redd at deres arbeidsoppgaver skal bli erstattet. Mobile roboter skal først og fremst erstatte de kjedelige, tunge og repeterende oppgaven som i tillegg kan gi slitasjeskader på ansatte.

Annette Anfinnsen opplyser at Robotic Innovation er distributør av MIR, som er et dansk selskap som har spesialisert seg på AIV-teknologi. Robotic Innovation er en produkktutvikler som baserer sine produkt på AIV-teknologi, i tillegg til å utføre de system-integrasjoner av mobile robotløsninger, og oppfølging og service. Selskapet har mulighet til å levere AIVer med lastekapasitet på 100, 200, 500 og 1000 kilo. AIVene kan brukes til å frakte verktøy, paller, varer fra lager til produksjon, mellom produksjonslinjer, fra produksjon til lager, forbruksmatriell etc.

Les også: Øglænd må permittere

- AIV-teknologi er en investering i fremtiden og i de fleste tilfeller kan investeringen forsvares i løpet av 14 måneder, sier Anfinnsen.

Foreløpig har fokuset vært å levere på det norske markedet, men Anfinnsen avslører at noen utenlandske kunder har tatt kontakt.

-  Vi skal være ledende i Norge på mobile robot løsninger og bygger opp organisasjonen etter marked og behov, primært i Norge nå i starten og vil etter hvert gå internasjonalt, smiler Anfinnsen, i det nok en kunde kommer bort til henne på OTD for å sjekke ut pallelasteren.

Hold deg oppdatert med Metal Supply NO
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

Krise-april for Kongsberg Automotive

«Ship of the year»-finalistene er klare

NGI vant kontrakt i Østersjøen

Begrenset koronaeffekt på halvfabrikat i stål

500 millionerskontrakt til Kongsberg

Nyhetsbrev

Kraftig nedgang i verdens råstålproduksjon

Ukas vits: Dekknavn

Viser vei for flere nybyggingskontrakter i verftsindustrien

Bygger arktisk tørrdokk

Vil benytte avdanka borerigg til havbruk

Smelteverk solgt

Skal kutte 9000 stillinger

Fikk oppdrag med å reparere skadet Hurtigruteskip

ONS svarer

Havbruksleverandør sier opp 40

Hydro donerer 2,2 millioner kroner til lokale idretts- og kulturformål

EUs stålbransje var allerede utfordret før koronaen

Avblåser oljeoppkjøp

Vil jobbe for et nytt opplæringsfartøy

FHI med egen hjemmekontor-veileder

1

ONS-avlysning: - Et ran mot utstillerne

Kongsberg: Sju av 10 bedrifter frykter oppsigelser, permitteringer eller konkurs

UiO kan få verdens «grønneste» forskningsfartøy i 2022

Norsk skipsfart klimanøytral innen 2050

Betydelig økning i lån fra Eksportkreditt

NHO: - Viktige grep for gradvis gjenåpning

Aker-sjef med halv lønn ut året

Blir ny leder for Norsk olje og gass

- Equinor kan velge Bergen

Ukens vits: Hos legen

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Termoplastiske bæreenheter

To nye maskiner leveres

Klammer sett i A182 F316

Knallpris på KITAMURA vertikalfres!

Slyngrensing og priming

Plastdeler til testsett for corona laget med vakuum

Expanding the Boundaries of CT

Fiberstangsystem for UR10 + UR10e

Adapter for enkel tilkobling av energikjeder.

Norsecraft Tec AS styrker porteføljen innen sentralsmøring

Kardex erverver majoritetsandel i Robomotive

Produksjon av desinfeksjonsmidler med Busch vakuumteknologi

Kompakt løsning for kantpresserobotisering

Servi ventilblokker for marine

Hydraulikkomponenter – ATEX

Frekvensomformer for pumpestyring

Stratasys J55 – en ny revolusjonerende fullfargeprinter

3D print nyheter 2020

KAESER KOMPRESSORER målbevisst smart energiledelse

Godt fornøyd med Phoenix Contact Dialog Days

Filterpakker i nord og sør fra et fullstappet lager

Bodor fiberlaser fra Alvøen AS

R. STAHL TRANBERG med nye websider!

TPC Compact Flanges

3D Scanning Systems - Innovative Solutions for 3D digitizin

Send til en kollega

0.25