23948sdkhjf

Satser på mobile roboter for frakt av paller

| Av Redaksjonen/Morten Dahl | Tips redaksjonen om en historie

Robotic Innovation på Jæren satser nå mot industri, logistikksentre, helsesektor og flyplasser med sin nye pallelaster. Det autonome intelligente kjøretøyeT (AIV) har en kapasitet på 1000 kilo og fikk stor oppmerksomhet på OTD.

Pallelasteren har vært prøvd ut i et to måneders vellykket pilotprosjekt hos Øglænd System. Der ble den benyttet til å frakte paller fra produksjon til lager. For å kunne levere et vellykket prosjekt er det viktig vi jobber tett med de ansatte i bedriften som skal ta dette i bruk. Ved Øglænd System er pallelasteren blitt et hjelpemiddel for de ansatte, og bruken øket etter hvert som prosjektet skred frem. De ansatte kommuniserer enkelt med pallelasteren via en web-applikasjon på mobil, nettbrett eller pc.

Les også: SE VIDEO: Suksess for «AlexisTheRobot»

- Denne teknologien trenger ingen integrasjon i bygg, vi skanner fasilitetene med en laserskanner i front av AIV som danner grunnlag for et kart som AIV navigerer i. God wifi-dekning kreves. AIV kan kommunisere med porter, heiser og dører. Flåtestyring kan ha overordnet kontroll på opptil 100 AIVer og sette prioritet på aktiviteter, oppgaver og styrer også ladesekvenser, sier daglig leder i Robotic Innovation, Annette Anfinnsen.

- Flåtestyringen gjør det også mulig å kommunisere mot kundens fabrikksystem via API, slik all transport og logistkk informasjon er tilgjengelig. Dette gir mulighet til automatisk tracking av varer, uttak fra lager, mottak produksjon etc., sier hun. Anfinnsen mener at dette er teknologi som bidrar til å gjøre norsk industri konkurransedyktig.

-All den tid personal bruker på å gå å hente ting kan utføres av våre mobile roboter. Personalet kan da bruke tiden sin på mer krevende verdiskapende oppgaver. Dette vil effektivisere og øke omsetning pr. ansatt. Det er også er viktig er at vi skaper norsk industri og arbeidsplasser rundt denne teknologien, før utenlandske aktører kommer på banen, fortsetter hun.

  Nå vil Anfinnsen nå ut til flere med roboten.

Les også: Tjener ikke nok

- Vi ser et marked for slike mobile roboter – AIV’er – innen både industri og logistikksentre, i tillegg til helse og flyplasser, sier den daglige lederen.

Anfinnsen etablerte Robotic Innovation for 2,5 år siden og har arbeidet aktivt mot markedet siden den tid. Dette er ny teknologi og hun måtte skape et marked og ikke minst finne den kunden som var villig til først å ta teknologien i bruk og betale for det. Første kunde ble Avinor som ønsket en serviceassistent for å øke passasjeropplevelsen.

Hun arbeidet også mot næringsbygg og helsesektor. Etter hvert ble hun kontaktet av industrien som alltid er fremoverlendt med tanke på å ta i bruk ny teknologi for å holde seg konkurransedyktige. Den siste tiden opplever hun at stadig flere tar kontakt for å se på muligheter for bruk av AIVer i deres bedrift. Hun mener det har vært en modning i markedet siden hun startet. Generelt er det alltid en del skepsis når det gjelder roboter, folk er redd at deres arbeidsoppgaver skal bli erstattet. Mobile roboter skal først og fremst erstatte de kjedelige, tunge og repeterende oppgaven som i tillegg kan gi slitasjeskader på ansatte.

Annette Anfinnsen opplyser at Robotic Innovation er distributør av MIR, som er et dansk selskap som har spesialisert seg på AIV-teknologi. Robotic Innovation er en produkktutvikler som baserer sine produkt på AIV-teknologi, i tillegg til å utføre de system-integrasjoner av mobile robotløsninger, og oppfølging og service. Selskapet har mulighet til å levere AIVer med lastekapasitet på 100, 200, 500 og 1000 kilo. AIVene kan brukes til å frakte verktøy, paller, varer fra lager til produksjon, mellom produksjonslinjer, fra produksjon til lager, forbruksmatriell etc.

Les også: Øglænd må permittere

- AIV-teknologi er en investering i fremtiden og i de fleste tilfeller kan investeringen forsvares i løpet av 14 måneder, sier Anfinnsen.

Foreløpig har fokuset vært å levere på det norske markedet, men Anfinnsen avslører at noen utenlandske kunder har tatt kontakt.

-  Vi skal være ledende i Norge på mobile robot løsninger og bygger opp organisasjonen etter marked og behov, primært i Norge nå i starten og vil etter hvert gå internasjonalt, smiler Anfinnsen, i det nok en kunde kommer bort til henne på OTD for å sjekke ut pallelasteren.

Hold deg oppdatert med Metal Supply NO
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

Sikret seg kontrakt for Johan Sverdrup Fase 2

Verft må ha ryddeplaner

Brødrene Dahl og Optimera samles i felles konsern

USA vil etterforske norske lakseoppdrettere

Tildeler inspeksjonstjenester for 3,5 milliarder kroner

Frykter Brexit

Nyhetsbrev

Godkjenner utbygging av Tor II-feltet

Får seile hele året

Legger ned i Norge – ansatte mister jobbene

Nominert til tech-pris

Smell for Salmar

Mulig slavearbeid i fiskeindustrien

Mest attraktiv for ingeniører

Kinesisk stålgigant kjøper British Steel

Satte ny sleperekord

Rekordutslipp av CO2 i fjor

Blir ny fabrikksjef på Hydro Høyanger

Aksjon Aluminium i gang

Stål har spilt en avgjørende rolle i utviklingen av rock’n’roll

Arbeidsulykke hos Dokka Fasteners

To vinnere av ny teknologi-prestisjepris

Mangelfull opplæring i bruk av sikkerhetsutstyr

Mer metall i kildesorteringen

Fikk støyklager – må jobbe mindre i helgene

Ukens vits: Jobbintervju

Ukens vits: Ærlighet

Blir ny styreleder i Norled

Sveiserobot hjelper funksjonshemmede sveisere

Gjennomsiktig HDPE slår aluminium

Ingrid Sølvberg er ny oljedirektør

Kværner Stord får ny direktør

Ukens vits: Ren idioti

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Verdensledende innen komposittdesign

Geometrisk utmåling med laserutstyr

Knalltilbud på kvalitetssager fra WAY TRAIN

Pneumatiske systemer og - kundespesifikke komponenter

Colly Components utvider sitt program av rustfrie blindnagle

Bredt utvalg av strekkfaste koplingsløsninger fra AVK

ELECOLORS®: Når farge betyr noe

Introduksjon av nåleventiler fra AVK

Kihlbergs Härdindustri AB utfører nitridingherding

Reparasjon af CNC-maskiner

LVD ROBOTIC bending cell

Skiven som skjærer og avfaser plastrør i ett snitt.

Fjærer og bladfjærer i nyskapende skivebremser fra Haldex

Få informasjon fra skyen ved hjelp av acirro+

Batteritestutstyr fra 30V DC opptil 1000V DC

Over 100 år med vekst og innovasjon! Klar for 100 til?

Push-in basket fra A.Olufsen Ship & Offshore AS

Invitasjon til åpent hus hos CIDAN, 20. – 21. november

Kihlbergs Härdindustri AB utfører flammeherding

Strømmen Dreieverksted utvider kapasiteten

Månedens referanse – Oktober 2019

RS Components og SKF styrker samarbeidet

Minex magnetkoblinker fra KTR

NORD støtter den digitale overgangen

Sandvik Coromant lanserer CoroDrill 860 og CoroDrill 863

Send til en kollega

0.772